0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
1 l mleka
2 kesice C želatina
200 g šećera
400 g C šlaga
300 g mlevenog keksa
400 g malina
U 2 dl hladnog mleka, sipati 2 kesice C želatina i mešati.
U ostatak mleka sipati šećer i staviti da prokuva.
Zatim isključiti i dodati smesu sa želatinom.
Ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider 6h da se smesa zgusne.
Zatim sve to preručiti u veću plastičnu posudu, dodati C šlag i dobro umutiti, zatim dodati mlevenu plazmu pa još malo mutiti. Smesu podeliti na 2 dela.
U tepsiju obloženu folijom staviti jedan deo smese, poređati maline, pa dodati drugi deo smese i staviti u hladnjak preko noći da se stegne.
Tortu dekorisati šlagom po želji.
U 2 dl hladnog mleka, sipati 2 kesice C želatina i mešati.
U ostatak mleka sipati šećer i staviti da prokuva.
Zatim isključiti i dodati smesu sa želatinom.
Ostaviti da se ohladi pa staviti u frižider 6h da se smesa zgusne.
Zatim sve to preručiti u veću plastičnu posudu, dodati C šlag i dobro umutiti, zatim dodati mlevenu plazmu pa još malo mutiti. Smesu podeliti na 2 dela.
U tepsiju obloženu folijom staviti jedan deo smese, poređati maline, pa dodati drugi deo smese i staviti u hladnjak preko noći da se stegne.
Tortu dekorisati šlagom po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.