0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevene plazme
2 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
500 g krem sira (ili mascarpone za jači ukus)
250 g C šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
500 g jagoda
Ispeći koru od navedenih sastojaka u velikom plehu od šporeta ili jednostavno poređajte C piškote umočene u mleko.
Fil:
Krem sir izmiksajte kratko sa C šećerom u plahu i dodajte 250 ml umućene, ali ne premućene slatke pavlake.
Koru iseći popreko na 3 šnite ili piškote, poređajte u kalup 20x20 cm, naneti polovinu fila, poređati jagode isečene na šnite.
Preko premazati slatku pavlaku koju ste umutili od onih preostalih 250 ml i zatim ponoviti postupak.
Kolač - tortu završiti korom - piškotama, staviti u frižider da prenoći.
Ujutru izvaditi iz kalupa i dekorisati slatkom pavlakom i jagodama.
Ispeći koru od navedenih sastojaka u velikom plehu od šporeta ili jednostavno poređajte C piškote umočene u mleko.
Fil:
Krem sir izmiksajte kratko sa C šećerom u plahu i dodajte 250 ml umućene, ali ne premućene slatke pavlake.
Koru iseći popreko na 3 šnite ili piškote, poređajte u kalup 20x20 cm, naneti polovinu fila, poređati jagode isečene na šnite.
Preko premazati slatku pavlaku koju ste umutili od onih preostalih 250 ml i zatim ponoviti postupak.
Kolač - tortu završiti korom - piškotama, staviti u frižider da prenoći.
Ujutru izvaditi iz kalupa i dekorisati slatkom pavlakom i jagodama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.