0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
300 g mlevenog keksa
150 ml mleka
80 g margarina
300 g crvenog voća
3 C Vanilin šećera
20 g C Čvrstina
2 C Pudinga sa ukusom vanilina
600 ml mleka
100 g šećera
100 g margarina
250 ml mleka
100 g C Šlaga Classic
suvo crveno voće za ukrašavanje
Sjediniti keks, mleko i otopljeni margarin, te utapkati smesu u kalup prečnika 20 cm.
Od 600 ml mleka odvojiti malo i u to umešati šećer i puding, a preostalo mleko zagrejati do vrenja.
Ukuvati dobijenu smesu u mleko, pa mešati 2-3 minuta.
Dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Preliti fil preko keksa.
Voće i vanilin šećer staviti na srednju vatru i mešati dok se ne otopi.
Potom usitniti voće, pa dodati čvrstin. Mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i preliti preko žutog fila.
Umutiti šlag i mleko i premazati tortu. Ukrasiti je sušenim crvenim voćem.
Sjediniti keks, mleko i otopljeni margarin, te utapkati smesu u kalup prečnika 20 cm.
Od 600 ml mleka odvojiti malo i u to umešati šećer i puding, a preostalo mleko zagrejati do vrenja.
Ukuvati dobijenu smesu u mleko, pa mešati 2-3 minuta.
Dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Preliti fil preko keksa.
Voće i vanilin šećer staviti na srednju vatru i mešati dok se ne otopi.
Potom usitniti voće, pa dodati čvrstin. Mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i preliti preko žutog fila.
Umutiti šlag i mleko i premazati tortu. Ukrasiti je sušenim crvenim voćem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.