0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
12-14
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12-14
1 kesica C želatina
1/2 l hladnog mleka
500 g C šlag krema
100 g čokolade
napolitanke
500 g jagoda
U 1/2 l mleka staviti kesicu C želatina i zagrejati do ključanja uz stalno mešanje, da ne bude grudvica.
Pošto se nakon 3-4 sata u frižideru stegne, smesu prebaciti u činiju za mućenje i mikserom mutiti sa 1/2 kg C šlaga.
Kada se izmuti i bude čvrsto podeliti na tri dela.
U prvi staviti izrendanu čokoladu, odozgo red jagoda, onda druga kora sa izrendanim napolitankama, pa jagode, onda treća kora i ukrasi se preostalim jagodama.
U 1/2 l mleka staviti kesicu C želatina i zagrejati do ključanja uz stalno mešanje, da ne bude grudvica.
Pošto se nakon 3-4 sata u frižideru stegne, smesu prebaciti u činiju za mućenje i mikserom mutiti sa 1/2 kg C šlaga.
Kada se izmuti i bude čvrsto podeliti na tri dela.
U prvi staviti izrendanu čokoladu, odozgo red jagoda, onda druga kora sa izrendanim napolitankama, pa jagode, onda treća kora i ukrasi se preostalim jagodama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.