burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Voćna rapsodija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora:

2 jaja

2 kašike šećera

2 kašike brašna

2 kašike ulja

1/2 kesice C prašak za pecivo

Fil:

500 ml mleka

40 g C puding od vanile

5 kašika šećera

kisela pavlaka po ukusu

4-5 komada breskve

150 g C šlag

Voćna rapsodija

Koraci pripreme

Kora:
Mikserom se prvo umute 2 belanca, zatim se doda šećer, pa zatim žumanca.

Kada se sve to lepo sjedini, dodati 1/2 kesice C prašak za pecivo, 2 kašike brašna i 2 kašike ulja. I sve lepo umutiti mikserom

Rernu zagrejati na 170 C i peći u plehu namazanim sa margarinom sa svih strana (recept je za okrugli pleh prečnika 26cm).

Fil:
Odmeriti mleko i skuvati 40 g pudinga (1 kesica), ako želite da torta bude višlja onda možete i 2 kesice C pudinga (u mom slučaju sa slike), zato će vam trebati i više mleka.

Kada se puding zgusne, sklonite ga sa šporeta i dodajte 3-4 kašike kisele pavlake (po vašem ukusu) i sve lepo izmešajte.

Filovanje:
Kada se kora delimično ohladila izvadite je iz pleha i poprskajte je sa malo mleka da bi zadržala mekoću.

Iseckajte breskve na komade i poređajte ih po kori (možete koristiti i neko drugo voće kao što su jagode, kajsije, banane itd.).

Zatim prelijte fil od pudinga preko, raspodelite ga jednako i ostavite da se ohladi i stegne.

Puding treba da bude što gušći da bi lepo stajao na torti i da se ne razliva.

Kada se puding stegao, napravite šlag i namažite tortu.

Odozgore stavite još neki komad breskve za dekoraciju.

Naši proizvodi

Voćna rapsodija

Koraci pripreme

Kora:
Mikserom se prvo umute 2 belanca, zatim se doda šećer, pa zatim žumanca.

Kada se sve to lepo sjedini, dodati 1/2 kesice C prašak za pecivo, 2 kašike brašna i 2 kašike ulja. I sve lepo umutiti mikserom

Rernu zagrejati na 170 C i peći u plehu namazanim sa margarinom sa svih strana (recept je za okrugli pleh prečnika 26cm).

Fil:
Odmeriti mleko i skuvati 40 g pudinga (1 kesica), ako želite da torta bude višlja onda možete i 2 kesice C pudinga (u mom slučaju sa slike), zato će vam trebati i više mleka.

Kada se puding zgusne, sklonite ga sa šporeta i dodajte 3-4 kašike kisele pavlake (po vašem ukusu) i sve lepo izmešajte.

Filovanje:
Kada se kora delimično ohladila izvadite je iz pleha i poprskajte je sa malo mleka da bi zadržala mekoću.

Iseckajte breskve na komade i poređajte ih po kori (možete koristiti i neko drugo voće kao što su jagode, kajsije, banane itd.).

Zatim prelijte fil od pudinga preko, raspodelite ga jednako i ostavite da se ohladi i stegne.

Puding treba da bude što gušći da bi lepo stajao na torti i da se ne razliva.

Kada se puding stegao, napravite šlag i namažite tortu.

Odozgore stavite još neki komad breskve za dekoraciju.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept