0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
850 ml voda
10 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
3 kesice C pudinga sa ukusom maline
300 g malina
300 g C šlag krema beli sa ukusom slatke pavlake
750 g četvrtastog keksa
mleko po potrebi
Za voćni fil:
U šerpu staviti maline, sipati 750 ml vode, dodati šećer, C vanilin šećer i staviti šerpu na vatru. Izmešati i ostaviti da provri.
Zasebno u 100 ml hladnog mleka razmutiti C puding sa ukusom maline i ukuvati u vrijuću smesu sa malinama. Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Za drugi fil:
Mikserom umutiti C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake po uputstvu sa kesice.
Kalup obližiti providnom prianjajućom folijom. Keks potopiti u mlako mleko i poređati na dno kalupa (keks okretati naopako).
Preko keksa naneti fil sa malinama, zatim drugi fil (C šlag krem) i tako ređati naizmenično dok se ne utroše svi sastojci. Završiti redom keksa.
Ostaviti u frižider da se stegne.Tortu izručiti na tacnu, pa dekorisati po svom izboru.
Za voćni fil:
U šerpu staviti maline, sipati 750 ml vode, dodati šećer, C vanilin šećer i staviti šerpu na vatru. Izmešati i ostaviti da provri.
Zasebno u 100 ml hladnog mleka razmutiti C puding sa ukusom maline i ukuvati u vrijuću smesu sa malinama. Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Za drugi fil:
Mikserom umutiti C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake po uputstvu sa kesice.
Kalup obližiti providnom prianjajućom folijom. Keks potopiti u mlako mleko i poređati na dno kalupa (keks okretati naopako).
Preko keksa naneti fil sa malinama, zatim drugi fil (C šlag krem) i tako ređati naizmenično dok se ne utroše svi sastojci. Završiti redom keksa.
Ostaviti u frižider da se stegne.Tortu izručiti na tacnu, pa dekorisati po svom izboru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.