burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20-30

Voćna keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20-30

Sastojci

2 pakovanja turskog keksa

5 C pudinga od vanile

2 C vanilin šećera

1 l mleka

250 g margarina

500 g malina (ili mešano crveno voće)

300 g šećera

200 ml vode

300 g C krem šlag beli

Voćna keks torta

Koraci pripreme

Vanil krem:
Odvojiti 200 ml od ukupno litre mleka. Ostatak staviti da provri sa 150 g šećera, a u onih 200 ml mleka razmutiti 3 C pudinga od vanile da ne bude grudvica i zakuvati u mleku.

Ostaviti da se ohladi i povremeno promešati. Kad je skroz hladan sjediniti ga sa umućenim margarinom.

Dok se hladi vanil krem pravimo i vocni:
U šerpu stavljamo voće i 150 g šećera i 200 ml vode. Stavimo da se kuva 10-tak minuta.

Kada se raspadne voće, dodajemo 2 C pudinga od vanile koja smo razmutili sa malo vode neprestano mešajući da dobije gustinu. Ostavimo da se ohladi.

Na tacnu ređamo turski keks, polovinu vanil krema, turski keks, crveni fil, turski keks preostali vanil krem.

Celu tortu premažemo sa 300 g krem C šlaga.

Naši proizvodi

Voćna keks torta

Koraci pripreme

Vanil krem:
Odvojiti 200 ml od ukupno litre mleka. Ostatak staviti da provri sa 150 g šećera, a u onih 200 ml mleka razmutiti 3 C pudinga od vanile da ne bude grudvica i zakuvati u mleku.

Ostaviti da se ohladi i povremeno promešati. Kad je skroz hladan sjediniti ga sa umućenim margarinom.

Dok se hladi vanil krem pravimo i vocni:
U šerpu stavljamo voće i 150 g šećera i 200 ml vode. Stavimo da se kuva 10-tak minuta.

Kada se raspadne voće, dodajemo 2 C pudinga od vanile koja smo razmutili sa malo vode neprestano mešajući da dobije gustinu. Ostavimo da se ohladi.

Na tacnu ređamo turski keks, polovinu vanil krema, turski keks, crveni fil, turski keks preostali vanil krem.

Celu tortu premažemo sa 300 g krem C šlaga.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept