burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Višnja tortica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika brašna

6 kašika šećera

Za preliv:

300 ml mleka

5 kašika šećera

2 C vanilin šećera

Za fil:

600 ml vode

450 g šećera

400 g višanja

3 C pudinga od vanile

125 g margarina

C šlag

Višnja tortica

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca. Dodati 6 kašika brasna i lagano promešati.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sirupom.

Sirup:
Prokuvati 300 ml mleka, 5 kašika šećera i 2 C vanilin šećera. Ovim preliti koru.

Fil:
600 ml vode i 450 g šećera staviti da provri. Dodati višnje i kuvati 10-ak minuta. Zatim dodati i 3 C pudinga od vanile.

Skloniti sa vatre i u vruće dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Fil malo prohladiti i staviti preko kore.

Umutiti C šlag i ukrasiti tortu.

Naši proizvodi

Višnja tortica

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 žumanaca. Dodati 6 kašika brasna i lagano promešati.

Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sirupom.

Sirup:
Prokuvati 300 ml mleka, 5 kašika šećera i 2 C vanilin šećera. Ovim preliti koru.

Fil:
600 ml vode i 450 g šećera staviti da provri. Dodati višnje i kuvati 10-ak minuta. Zatim dodati i 3 C pudinga od vanile.

Skloniti sa vatre i u vruće dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Fil malo prohladiti i staviti preko kore.

Umutiti C šlag i ukrasiti tortu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept