burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Vanil torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

6 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kašičica C praška za pecivo

150 ml mleka

Za fil od jagoda:

500 g jagoda (očišćenih)

200 g šećera

2 kesice C pudinga od jagode

1 kašika C čvrstina

300 ml vode

Za fil od vanile:

6 žumanaca

7 kašika šećera

750 ml mleka

1 kesica C pudinga od vanile

4 kašike C čvrstina

2 kesice C vanilin šećera

250 g maslaca/margarina

I još:

18 komada (oko 150 g) keksa

100 g C šlag krema od vanile

200 ml mleka

Vanil torta sa jagodama

Koraci pripreme

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg.

Dodati brašno i C prašak za pecivo, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (35x25cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Pečenu koru izvaditi, kad se prohladi, skloniti papir i staviti je na tacnu. Preliti hladnim mlekom.

Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi). Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri.

C Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Kad se prohladi i malo stegne, sipati preko kore (ili koristiti pleh sa obručem koji skinete kad se filovi stegnu).

Preko fila od jagoda, dok je još topao, staviti red keksa.

Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin. Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Fil od vanile rasporediti preko keksa.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Naši proizvodi

Vanil torta sa jagodama

Koraci pripreme

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg.

Dodati brašno i C prašak za pecivo, lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (35x25cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Pečenu koru izvaditi, kad se prohladi, skloniti papir i staviti je na tacnu. Preliti hladnim mlekom.

Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi). Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri.

C Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Kad se prohladi i malo stegne, sipati preko kore (ili koristiti pleh sa obručem koji skinete kad se filovi stegnu).

Preko fila od jagoda, dok je još topao, staviti red keksa.

Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka, C puding i C čvrstin. Preostalo mleko zagrejati, dodati umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Fil od vanile rasporediti preko keksa.

Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept