burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija15

Uskršnja vanil torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

Za patišpanj:

7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

1 kašičica C praška za pecivo

2 kašike tople vode

1 kašika ulja

Za fil:

2 C pudinga od vanile

7 kašika šećera

2 kesice C vanilin šećera

600 ml mleka

120 g margarina

Za preliv:

1 prozirni preliv za torte

2 kašike šećera

250 ml vode

Još:

blanširani bademi - po želji

200-300 g džema od jagode

300 g jagoda

čokoladne figurice

1 C šlag sa ukusom vanile

100 ml kisele vode

Uskršnja vanil torta

Koraci pripreme

Belanca izmiksati u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodavati jedno po jedno žumance i sve vreme mutiti mikserom.

Sjediniti brašno i C prašak za pecivo, pa dodati u umućena jaja. Na kraju dodati toplu vodu i ulje, pa špatulom pažljivo promešati.

Sipati u pleh od rerne obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Nakon što se ohladio, patišpanj iseći na trake debljine 5 cm. Svaku isečenu traku premazati džemom od jagoda.

U dublji sud sipati 600 ml hladnog mleka, pa dodati puding. Zasladiti pripremljenu smesu, pa kuvati na laganoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati vanillin šećer i ostaviti da se sasvim ohladi. Ohlađen fil izmutiti sa margarinom penasto.

Fil premazati preko marmelade. Prvu premazanu traku uviti u krug i staviti na tacnu za serviranje. Oko nje motati pažljivo sve pripremljene trake. U preostali fil dodati par kašika mleka, pa umutiti, da bude kremast i njime premazati celu tortu sa svih strana.

Po spoljasnjoj površini torte odozgo rasporediti jagode iseckane na listiće. Pomešati preliv iz kesice, šečer i vodu i polako zagrevati na umerenoj temperaturi (paziti da ne provri). Sačekati da se prohladi, pa u tankom mlazu preliti preko jagoda. Po obodu torte zalepiti blanširane bademe (po želji).

Umutiti C vanila šlag, pa premazati i ukrasiti tortu njime. Za dodatni dekor koristiti čokoladne figurice ili po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Uskršnja vanil torta

Koraci pripreme

Belanca izmiksati u čvrst šam uz postepeno dodavanje šećera, a zatim dodavati jedno po jedno žumance i sve vreme mutiti mikserom.

Sjediniti brašno i C prašak za pecivo, pa dodati u umućena jaja. Na kraju dodati toplu vodu i ulje, pa špatulom pažljivo promešati.

Sipati u pleh od rerne obložen pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Nakon što se ohladio, patišpanj iseći na trake debljine 5 cm. Svaku isečenu traku premazati džemom od jagoda.

U dublji sud sipati 600 ml hladnog mleka, pa dodati puding. Zasladiti pripremljenu smesu, pa kuvati na laganoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati vanillin šećer i ostaviti da se sasvim ohladi. Ohlađen fil izmutiti sa margarinom penasto.

Fil premazati preko marmelade. Prvu premazanu traku uviti u krug i staviti na tacnu za serviranje. Oko nje motati pažljivo sve pripremljene trake. U preostali fil dodati par kašika mleka, pa umutiti, da bude kremast i njime premazati celu tortu sa svih strana.

Po spoljasnjoj površini torte odozgo rasporediti jagode iseckane na listiće. Pomešati preliv iz kesice, šečer i vodu i polako zagrevati na umerenoj temperaturi (paziti da ne provri). Sačekati da se prohladi, pa u tankom mlazu preliti preko jagoda. Po obodu torte zalepiti blanširane bademe (po želji).

Umutiti C vanila šlag, pa premazati i ukrasiti tortu njime. Za dodatni dekor koristiti čokoladne figurice ili po želji.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept