burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija8

Tropska voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora

6 Jaja

70 g Eritritol

100 g C Kokosovo brašno

50 g C Kakao prah

1 kesica C Prašak za pecivo

1 prstohvat So

1 malo Kokosovo ulje

Voćni želei

2 kesica C Želatin

100 g Jagode

100 g Mango

100 g Papaja

90 g Eritritol

1 čaša Voda

Fil od sira

250 ml Neutralna pavlaka

200 g Krem sir

70 Eritritol

1/2 kašika Mlevene sušene semenke papaje

1 malo Aroma vanile

Dekoracija

5 Maline

1 malo Suva šimširika

Tropska voćna torta

Letnja torta sa papajom, jagodama i mangom, sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, pogodna za sve ljubitelje tropskih i neobičnih ukusa

Koraci pripreme

Priprema za pečenje

Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Obložite dno pleha papirom za pečenje i premažite ga tankim slojem kokosovog ulja.

Kora

Odvojite belanca od žumanaca. Mutite belanca mikserom dok ne postanu čvrsta. U drugoj posudi umutite žumanca, pa ih postepeno dodajte u smesu od belanaca, lagano mešajući.
U posebnoj posudi sjedinite suve sastojke: kakao, kokosovo brašno, zaslađivač, prašak za pecivo i so. Dodajte suve sastojke u smesu od jaja. Lagano mešajte kašikom da se sve sjedini.
Sipajte smesu u pripremljeni pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata. Izvadite koru iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

Priprema želatina za voćni žele i fil od sira

Stavite želatin u vodu da nabubri.
Nakon što nabubri, odvojite jednu kašiku nabubrelog želatina na stranu.

Žele

Iseckajte voće na kockice i rasporedite ga u tri posude koje možete da zagrevate. U svaku posudu stavite po 30 g zaslađivača. Zagrejte ih tako da se zaslađivač rastopi, a onda dodajte u svaku od njih i po jednu trećinu nabubrelog želatina.
Štapnim mikserom ili u blenderu izblendajte sve tri smese u (odvojene) ujednačene smese (mada je lepo i kad ostanu komadići voća). Svaku smesu izlijte u široku ravnu posudu, pa ostavite da se ohlade i stegnu.

Fil od sira

Za to vreme umutite neutralnu pavlaku, zaslađivač i krem sir. Dodajte aromu vanile po ukusu i mlevene semenke papaje. Dodajte jednu odvojenu kašiku nabubrelog želatina i kratko ga zagrejte da se rastopi, a zatim ga dodajte filu od sira, pa umutite.

Slaganje torte

Pošto se kora ohladila, presecite je horizontalno na tri dela. Odredite po 1/3 fila od sira za svaku koru, pa mažite koru polovinom određene količine fila, na koju ređate sloj voća sa želatinom, a zatim preko drugu polovinu fila od sira. Ja sam stavljala papaju, pa jagodu, pa mango, odozdo nagore.

Dekorisanje

Preostali fil rasporedite po vrhu kolača i ukrasite preostalom smesom voća i želatina, koju ste malo razbili viljuškom. Poređajte maline i pobacajte šimširike.

Naši proizvodi

Tropska voćna torta

Letnja torta sa papajom, jagodama i mangom, sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, pogodna za sve ljubitelje tropskih i neobičnih ukusa

Koraci pripreme

Priprema za pečenje

Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Obložite dno pleha papirom za pečenje i premažite ga tankim slojem kokosovog ulja.

Kora

Odvojite belanca od žumanaca. Mutite belanca mikserom dok ne postanu čvrsta. U drugoj posudi umutite žumanca, pa ih postepeno dodajte u smesu od belanaca, lagano mešajući.
U posebnoj posudi sjedinite suve sastojke: kakao, kokosovo brašno, zaslađivač, prašak za pecivo i so. Dodajte suve sastojke u smesu od jaja. Lagano mešajte kašikom da se sve sjedini.
Sipajte smesu u pripremljeni pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata. Izvadite koru iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.

Priprema želatina za voćni žele i fil od sira

Stavite želatin u vodu da nabubri.
Nakon što nabubri, odvojite jednu kašiku nabubrelog želatina na stranu.

Žele

Iseckajte voće na kockice i rasporedite ga u tri posude koje možete da zagrevate. U svaku posudu stavite po 30 g zaslađivača. Zagrejte ih tako da se zaslađivač rastopi, a onda dodajte u svaku od njih i po jednu trećinu nabubrelog želatina.
Štapnim mikserom ili u blenderu izblendajte sve tri smese u (odvojene) ujednačene smese (mada je lepo i kad ostanu komadići voća). Svaku smesu izlijte u široku ravnu posudu, pa ostavite da se ohlade i stegnu.

Fil od sira

Za to vreme umutite neutralnu pavlaku, zaslađivač i krem sir. Dodajte aromu vanile po ukusu i mlevene semenke papaje. Dodajte jednu odvojenu kašiku nabubrelog želatina i kratko ga zagrejte da se rastopi, a zatim ga dodajte filu od sira, pa umutite.

Slaganje torte

Pošto se kora ohladila, presecite je horizontalno na tri dela. Odredite po 1/3 fila od sira za svaku koru, pa mažite koru polovinom određene količine fila, na koju ređate sloj voća sa želatinom, a zatim preko drugu polovinu fila od sira. Ja sam stavljala papaju, pa jagodu, pa mango, odozdo nagore.

Dekorisanje

Preostali fil rasporedite po vrhu kolača i ukrasite preostalom smesom voća i želatina, koju ste malo razbili viljuškom. Poređajte maline i pobacajte šimširike.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept