0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
8
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
8
6 Jaja
70 g Eritritol
1 prstohvat So
1 malo Kokosovo ulje
100 g Jagode
100 g Mango
100 g Papaja
90 g Eritritol
1 čaša Voda
250 ml Neutralna pavlaka
200 g Krem sir
70 Eritritol
1/2 kašika Mlevene sušene semenke papaje
1 malo Aroma vanile
5 Maline
1 malo Suva šimširika
Letnja torta sa papajom, jagodama i mangom, sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, pogodna za sve ljubitelje tropskih i neobičnih ukusa
Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Obložite dno pleha papirom za pečenje i premažite ga tankim slojem kokosovog ulja.
Odvojite belanca od žumanaca. Mutite belanca mikserom dok ne postanu čvrsta. U drugoj posudi umutite žumanca, pa ih postepeno dodajte u smesu od belanaca, lagano mešajući.
U posebnoj posudi sjedinite suve sastojke: kakao, kokosovo brašno, zaslađivač, prašak za pecivo i so. Dodajte suve sastojke u smesu od jaja. Lagano mešajte kašikom da se sve sjedini.
Sipajte smesu u pripremljeni pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata. Izvadite koru iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
Stavite želatin u vodu da nabubri.
Nakon što nabubri, odvojite jednu kašiku nabubrelog želatina na stranu.
Iseckajte voće na kockice i rasporedite ga u tri posude koje možete da zagrevate. U svaku posudu stavite po 30 g zaslađivača. Zagrejte ih tako da se zaslađivač rastopi, a onda dodajte u svaku od njih i po jednu trećinu nabubrelog želatina.
Štapnim mikserom ili u blenderu izblendajte sve tri smese u (odvojene) ujednačene smese (mada je lepo i kad ostanu komadići voća). Svaku smesu izlijte u široku ravnu posudu, pa ostavite da se ohlade i stegnu.
Za to vreme umutite neutralnu pavlaku, zaslađivač i krem sir. Dodajte aromu vanile po ukusu i mlevene semenke papaje. Dodajte jednu odvojenu kašiku nabubrelog želatina i kratko ga zagrejte da se rastopi, a zatim ga dodajte filu od sira, pa umutite.
Pošto se kora ohladila, presecite je horizontalno na tri dela. Odredite po 1/3 fila od sira za svaku koru, pa mažite koru polovinom određene količine fila, na koju ređate sloj voća sa želatinom, a zatim preko drugu polovinu fila od sira. Ja sam stavljala papaju, pa jagodu, pa mango, odozdo nagore.
Preostali fil rasporedite po vrhu kolača i ukrasite preostalom smesom voća i želatina, koju ste malo razbili viljuškom. Poređajte maline i pobacajte šimširike.
Letnja torta sa papajom, jagodama i mangom, sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, pogodna za sve ljubitelje tropskih i neobičnih ukusa
Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Obložite dno pleha papirom za pečenje i premažite ga tankim slojem kokosovog ulja.
Odvojite belanca od žumanaca. Mutite belanca mikserom dok ne postanu čvrsta. U drugoj posudi umutite žumanca, pa ih postepeno dodajte u smesu od belanaca, lagano mešajući.
U posebnoj posudi sjedinite suve sastojke: kakao, kokosovo brašno, zaslađivač, prašak za pecivo i so. Dodajte suve sastojke u smesu od jaja. Lagano mešajte kašikom da se sve sjedini.
Sipajte smesu u pripremljeni pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata. Izvadite koru iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi.
Stavite želatin u vodu da nabubri.
Nakon što nabubri, odvojite jednu kašiku nabubrelog želatina na stranu.
Iseckajte voće na kockice i rasporedite ga u tri posude koje možete da zagrevate. U svaku posudu stavite po 30 g zaslađivača. Zagrejte ih tako da se zaslađivač rastopi, a onda dodajte u svaku od njih i po jednu trećinu nabubrelog želatina.
Štapnim mikserom ili u blenderu izblendajte sve tri smese u (odvojene) ujednačene smese (mada je lepo i kad ostanu komadići voća). Svaku smesu izlijte u široku ravnu posudu, pa ostavite da se ohlade i stegnu.
Za to vreme umutite neutralnu pavlaku, zaslađivač i krem sir. Dodajte aromu vanile po ukusu i mlevene semenke papaje. Dodajte jednu odvojenu kašiku nabubrelog želatina i kratko ga zagrejte da se rastopi, a zatim ga dodajte filu od sira, pa umutite.
Pošto se kora ohladila, presecite je horizontalno na tri dela. Odredite po 1/3 fila od sira za svaku koru, pa mažite koru polovinom određene količine fila, na koju ređate sloj voća sa želatinom, a zatim preko drugu polovinu fila od sira. Ja sam stavljala papaju, pa jagodu, pa mango, odozdo nagore.
Preostali fil rasporedite po vrhu kolača i ukrasite preostalom smesom voća i želatina, koju ste malo razbili viljuškom. Poređajte maline i pobacajte šimširike.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.