burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25-30

Torta vanila-jagoda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25-30

Sastojci

Za 2 korice:

10 belanaca

10 kašika šećera

12 kašika samlevenih oraha

2 kašike brašna

100 g narendane crne čokolade

Za crveni fil:

500 g jagoda svežih ili smrznutih

300 g šećera

200 ml vode

2 C pudinga od jagode

nekoliko kašika vode da se razmuti C puding

Za žuti fil:

600 ml mleka

10 žumanaca

150 g šećera

1 C puding od vanile

250 g putera ili margarina

I još je potrebno 100 g čokolade za kuvanje i 2 kašike ulja.

Torta vanila-jagoda

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa kašikom umešati 6 kašika samlevenih oraha, 1 kašiku brašna i 50 g narendane čokolade.

Peći u plehu obloženim papirom za pečenje na 180-190C, 15-20-ak minuta.

I tako još jednom.

Crveni fil:
Kratko ušpinovati šećer sa vodom, više prokuvati, pa dodati jagode.

Kada se jagode raspadnu dodati dva razmućena (sa vodom) C pudinga od jagode i kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne. Skloniti da se ohladi.

Žuti fil:
Umutiti malo žumanca sa 5 kašika šećera od pripremljenih 150 g, sve razmutiti sa malo mleka od onih 600 ml pripremljenih, pa dodati C puding od vanile i skuvati u ostatku mleka.

Sve vreme mešajući žicom skuvati krem, pa ga pokriti folijom da se ne bi napravila korica. Ohladiti. Kada se ohladi, dodavati postepeno krem u prethodno penasto umućen puter.

Sve mutiti još malo da se lepo sjedini.

Filovanje ide sledećim redom:
- korica
- 1/2 crvenog fila
- 1/2 žutog fila
- korica
- 1/2 crvenog fila
- 1/2 žutog fila

Na kraju preliti otopljenom čokoladom. 100 g čokolade otopiti sa 2 kašike ulja i vruće preliti preko torte.

Ovoga puta tortu sam ukrasila sa nekoliko kašika crvenog fila.

Naši proizvodi

Torta vanila-jagoda

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti u čvrst šam 5 belanaca sa 5 kašika šećera, pa kašikom umešati 6 kašika samlevenih oraha, 1 kašiku brašna i 50 g narendane čokolade.

Peći u plehu obloženim papirom za pečenje na 180-190C, 15-20-ak minuta.

I tako još jednom.

Crveni fil:
Kratko ušpinovati šećer sa vodom, više prokuvati, pa dodati jagode.

Kada se jagode raspadnu dodati dva razmućena (sa vodom) C pudinga od jagode i kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne. Skloniti da se ohladi.

Žuti fil:
Umutiti malo žumanca sa 5 kašika šećera od pripremljenih 150 g, sve razmutiti sa malo mleka od onih 600 ml pripremljenih, pa dodati C puding od vanile i skuvati u ostatku mleka.

Sve vreme mešajući žicom skuvati krem, pa ga pokriti folijom da se ne bi napravila korica. Ohladiti. Kada se ohladi, dodavati postepeno krem u prethodno penasto umućen puter.

Sve mutiti još malo da se lepo sjedini.

Filovanje ide sledećim redom:
- korica
- 1/2 crvenog fila
- 1/2 žutog fila
- korica
- 1/2 crvenog fila
- 1/2 žutog fila

Na kraju preliti otopljenom čokoladom. 100 g čokolade otopiti sa 2 kašike ulja i vruće preliti preko torte.

Ovoga puta tortu sam ukrasila sa nekoliko kašika crvenog fila.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept