burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Torta sa višnjama i turskim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za fil I:

900 ml mleka

7 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

2 kesice C pudinga od vanile

1 kašika C čvrstina

100 g maslaca/margarina

Za fil II:

300 g višanja

300 ml vode

3 kašike šećera

2 kašike (ravne) C čvrstina

Ostalo:

54 komada (oko 300 g) turskog keksa

100 ml mleka

Za ukrašavanje:

150 g C šlag krema od vanile

250 ml mleka

malo šarenih mrvica

Torta sa višnjama i turskim keksom

Koraci pripreme

Fil I:
C Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 700 ml mleka staviti šećer i vanilin secer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Fil II:
U šerpu staviti višnje, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.

Usitniti štapnim mikserom. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u višnje. Mešati da se zgusne.

Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.

Preko staviti fil I (polovinu ukupne količine), zatim fil II (polovinu ukupne količine). Pa drugi red keksa.

Zatim rasporediti preostalu količinu fila 2 pa preostalu količinu fila I i završiti redom keksa.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.

Skinuti obruč. Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta sa višnjama i turskim keksom

Koraci pripreme

Fil I:
C Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 700 ml mleka staviti šećer i vanilin secer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne.

Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Fil II:
U šerpu staviti višnje, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.

Usitniti štapnim mikserom. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u višnje. Mešati da se zgusne.

Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.

Preko staviti fil I (polovinu ukupne količine), zatim fil II (polovinu ukupne količine). Pa drugi red keksa.

Zatim rasporediti preostalu količinu fila 2 pa preostalu količinu fila I i završiti redom keksa.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.

Skinuti obruč. Umutiti C šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept