0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
12 jaja
šećer
2 kašike brašna
80 g suvog grožđa
80 g urmi
6 kašika mlevenog keksa
250 g putera
150 g čokolade
malo C praška za pecivo
100 g C kokos brašna
2 kesice C šlag krema
Za I koru:
6 belanaca umutiti sa 12 kašika šećera, dodati kašiku brašna i C kokos brašno. Pečenu koru preseći na pola.
Za II koru:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 kašika mlevenog keksa, seckane urme i grožđe posute kašikom brašna sa pola kašičice C praška za pecivo.
I ovu koru podeliti na pola.
Fil:
Umutiti žumanca sa 12 kašika šećera i uz mešanje skuvati na pari. Pred kraj dodati lomljenu čokoladu da se otopi.
Ohladiti i sjediniti s umućenim puterom. Umutiti C šlag i oko trećinu lagano umešati u fil da bi bio vazdušastiji.
Rasporediti kore po želji, ali filujte filom, pa šlagom. Poslednju koru i stranice premažite filom.
Za I koru:
6 belanaca umutiti sa 12 kašika šećera, dodati kašiku brašna i C kokos brašno. Pečenu koru preseći na pola.
Za II koru:
6 belanaca umutiti sa 6 kašika šećera, pa dodati 6 kašika mlevenog keksa, seckane urme i grožđe posute kašikom brašna sa pola kašičice C praška za pecivo.
I ovu koru podeliti na pola.
Fil:
Umutiti žumanca sa 12 kašika šećera i uz mešanje skuvati na pari. Pred kraj dodati lomljenu čokoladu da se otopi.
Ohladiti i sjediniti s umućenim puterom. Umutiti C šlag i oko trećinu lagano umešati u fil da bi bio vazdušastiji.
Rasporediti kore po želji, ali filujte filom, pa šlagom. Poslednju koru i stranice premažite filom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.