burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Torta sa rolatima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Rolati:

15 jaja

15 kašika šećera

15 kašika brašna

1 kašika C kakako

1,5 kesica C praška za pecivo

Fil:

1 l mleka

4 kesice puding C od vanile

375 g margarina

100 g šećera

1 kg banane

1 tegla pekmez od kajsija

100 g čokolade

200 g C šlaga

Torta sa rolatima

Koraci pripreme

Izmutiti 5 belanca, dodati 5 kašika šećera, zatim dodati 5 žumanca, 5 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Sipati u pleh i staviti da se peče.

Kada je kora pečena izručiti je na krpu i odmah tako vruću koru uviti u rolat. Na ovaj način napraviti još jednu koru, a u trećoj kori dodati jednu kašiku C kakao.

Treba da napravimo dve žute i jednu braon koru, (može i dve žute i dve braon, ja sam ovako pravila zato što bi na mojoj tacni to bilo previše).

Kada su se kore ohladile, svaku premažemo pekmezom od kajsija i opet uvijemo u rolat.

Staviti 800 ml mleka sa šećerom da se kuva. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa ga ukuvati u kipuće mleko. Ostaviti puding da se ohladi.

Kada se ohladi sjediniti sa izmućenim margarinom ili puterom. Rolate iseći na parčiće debljine oko 1 cm.

Poređati polovinu na tacnu, pa premazati filom. Banane iseći na kolutiće, pa poređati preko fila.

Preko banana naneti još malo fila u tankom sloju, pa opet poređati parčiće rolata, (formirati još jedan red).

Ponoviti postupak, preko rolata fil, pa seckane banane.Na kraju izmutiti slatku pavlaku, premazati celu tortu i ukrasiti po želji, istopljenom čokoladom i ružicama od šlaga.

Naši proizvodi

Torta sa rolatima

Koraci pripreme

Izmutiti 5 belanca, dodati 5 kašika šećera, zatim dodati 5 žumanca, 5 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Sipati u pleh i staviti da se peče.

Kada je kora pečena izručiti je na krpu i odmah tako vruću koru uviti u rolat. Na ovaj način napraviti još jednu koru, a u trećoj kori dodati jednu kašiku C kakao.

Treba da napravimo dve žute i jednu braon koru, (može i dve žute i dve braon, ja sam ovako pravila zato što bi na mojoj tacni to bilo previše).

Kada su se kore ohladile, svaku premažemo pekmezom od kajsija i opet uvijemo u rolat.

Staviti 800 ml mleka sa šećerom da se kuva. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa ga ukuvati u kipuće mleko. Ostaviti puding da se ohladi.

Kada se ohladi sjediniti sa izmućenim margarinom ili puterom. Rolate iseći na parčiće debljine oko 1 cm.

Poređati polovinu na tacnu, pa premazati filom. Banane iseći na kolutiće, pa poređati preko fila.

Preko banana naneti još malo fila u tankom sloju, pa opet poređati parčiće rolata, (formirati još jedan red).

Ponoviti postupak, preko rolata fil, pa seckane banane.Na kraju izmutiti slatku pavlaku, premazati celu tortu i ukrasiti po želji, istopljenom čokoladom i ružicama od šlaga.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept