0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
15 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
1 kašika C kakako
1,5 kesica C praška za pecivo
1 l mleka
4 kesice puding C od vanile
375 g margarina
100 g šećera
1 kg banane
1 tegla pekmez od kajsija
100 g čokolade
200 g C šlaga
Izmutiti 5 belanca, dodati 5 kašika šećera, zatim dodati 5 žumanca, 5 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Sipati u pleh i staviti da se peče.
Kada je kora pečena izručiti je na krpu i odmah tako vruću koru uviti u rolat. Na ovaj način napraviti još jednu koru, a u trećoj kori dodati jednu kašiku C kakao.
Treba da napravimo dve žute i jednu braon koru, (može i dve žute i dve braon, ja sam ovako pravila zato što bi na mojoj tacni to bilo previše).
Kada su se kore ohladile, svaku premažemo pekmezom od kajsija i opet uvijemo u rolat.
Staviti 800 ml mleka sa šećerom da se kuva. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa ga ukuvati u kipuće mleko. Ostaviti puding da se ohladi.
Kada se ohladi sjediniti sa izmućenim margarinom ili puterom. Rolate iseći na parčiće debljine oko 1 cm.
Poređati polovinu na tacnu, pa premazati filom. Banane iseći na kolutiće, pa poređati preko fila.
Preko banana naneti još malo fila u tankom sloju, pa opet poređati parčiće rolata, (formirati još jedan red).
Ponoviti postupak, preko rolata fil, pa seckane banane.Na kraju izmutiti slatku pavlaku, premazati celu tortu i ukrasiti po želji, istopljenom čokoladom i ružicama od šlaga.
Izmutiti 5 belanca, dodati 5 kašika šećera, zatim dodati 5 žumanca, 5 kašika brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Sipati u pleh i staviti da se peče.
Kada je kora pečena izručiti je na krpu i odmah tako vruću koru uviti u rolat. Na ovaj način napraviti još jednu koru, a u trećoj kori dodati jednu kašiku C kakao.
Treba da napravimo dve žute i jednu braon koru, (može i dve žute i dve braon, ja sam ovako pravila zato što bi na mojoj tacni to bilo previše).
Kada su se kore ohladile, svaku premažemo pekmezom od kajsija i opet uvijemo u rolat.
Staviti 800 ml mleka sa šećerom da se kuva. U 200 ml mleka razmutiti puding, pa ga ukuvati u kipuće mleko. Ostaviti puding da se ohladi.
Kada se ohladi sjediniti sa izmućenim margarinom ili puterom. Rolate iseći na parčiće debljine oko 1 cm.
Poređati polovinu na tacnu, pa premazati filom. Banane iseći na kolutiće, pa poređati preko fila.
Preko banana naneti još malo fila u tankom sloju, pa opet poređati parčiće rolata, (formirati još jedan red).
Ponoviti postupak, preko rolata fil, pa seckane banane.Na kraju izmutiti slatku pavlaku, premazati celu tortu i ukrasiti po želji, istopljenom čokoladom i ružicama od šlaga.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.