burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Torta sa piškotama i voćnim prelivom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

300 g piškota

1 kesica C šlag krem vanila

1 kesica C šlag krem čokolada

240 ml mleka

oko 1 dl mleka (za namakanje piškota)

Za voćni preliv:

150 g jagoda ili malina (ili mešano)

1 kašičica šećera

1 kašičica soka od limuna

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica džema po izboru (kajsija, šipurka,...)

Torta sa piškotama i voćnim prelivom

Koraci pripreme

Posebno umutiti krem šlag od vanile, a posebno od čokolade sa po 120 ml mleka (po uputstvu na kesici).

Pripremiti četvrtast kalup u kome možete poređati u jednom redu 3x3 ili 3x4 piškote (ne više jer će vam onda biti tanak sloj krema) i kalup obložiti folijom.

Namakati piškote u mleko i poređati jedan red piškota, pa staviti jedan krem (sve jedno koji prvo).

Preko krema naređati opet piškote, pa drugi krem i opet piškote (one će biti na dnu kad okrenete kalup). Stavite u frižider na 4-5 sati (a još bolje preko noći) da se stegne.

Priprema preliva: Izgnječite voće (ako ne želite semenčice od malina u prelivu onda voće i propasirajte). Stavite u šerpicu i dodajte sok od limuna i šećer (po kašičicu).

Kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta uz mešanje. U poslednjem minutu dodajte C vanilin šećer i kašičicu džema. Sklonite s ringle i pre filovanja prohladite 10-tak minuta.

Izvadite tortu iz kalupa na tacnu. Prelijte pripremljenim prelivom.

Naši proizvodi

Torta sa piškotama i voćnim prelivom

Koraci pripreme

Posebno umutiti krem šlag od vanile, a posebno od čokolade sa po 120 ml mleka (po uputstvu na kesici).

Pripremiti četvrtast kalup u kome možete poređati u jednom redu 3x3 ili 3x4 piškote (ne više jer će vam onda biti tanak sloj krema) i kalup obložiti folijom.

Namakati piškote u mleko i poređati jedan red piškota, pa staviti jedan krem (sve jedno koji prvo).

Preko krema naređati opet piškote, pa drugi krem i opet piškote (one će biti na dnu kad okrenete kalup). Stavite u frižider na 4-5 sati (a još bolje preko noći) da se stegne.

Priprema preliva: Izgnječite voće (ako ne želite semenčice od malina u prelivu onda voće i propasirajte). Stavite u šerpicu i dodajte sok od limuna i šećer (po kašičicu).

Kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta uz mešanje. U poslednjem minutu dodajte C vanilin šećer i kašičicu džema. Sklonite s ringle i pre filovanja prohladite 10-tak minuta.

Izvadite tortu iz kalupa na tacnu. Prelijte pripremljenim prelivom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept