0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
9
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
9
300 g piškota
1 kesica C šlag krem vanila
1 kesica C šlag krem čokolada
240 ml mleka
oko 1 dl mleka (za namakanje piškota)
150 g jagoda ili malina (ili mešano)
1 kašičica šećera
1 kašičica soka od limuna
1 kesica C vanilin šećera
1 kašičica džema po izboru (kajsija, šipurka,...)
Posebno umutiti krem šlag od vanile, a posebno od čokolade sa po 120 ml mleka (po uputstvu na kesici).
Pripremiti četvrtast kalup u kome možete poređati u jednom redu 3x3 ili 3x4 piškote (ne više jer će vam onda biti tanak sloj krema) i kalup obložiti folijom.
Namakati piškote u mleko i poređati jedan red piškota, pa staviti jedan krem (sve jedno koji prvo).
Preko krema naređati opet piškote, pa drugi krem i opet piškote (one će biti na dnu kad okrenete kalup). Stavite u frižider na 4-5 sati (a još bolje preko noći) da se stegne.
Priprema preliva: Izgnječite voće (ako ne želite semenčice od malina u prelivu onda voće i propasirajte). Stavite u šerpicu i dodajte sok od limuna i šećer (po kašičicu).
Kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta uz mešanje. U poslednjem minutu dodajte C vanilin šećer i kašičicu džema. Sklonite s ringle i pre filovanja prohladite 10-tak minuta.
Izvadite tortu iz kalupa na tacnu. Prelijte pripremljenim prelivom.
Posebno umutiti krem šlag od vanile, a posebno od čokolade sa po 120 ml mleka (po uputstvu na kesici).
Pripremiti četvrtast kalup u kome možete poređati u jednom redu 3x3 ili 3x4 piškote (ne više jer će vam onda biti tanak sloj krema) i kalup obložiti folijom.
Namakati piškote u mleko i poređati jedan red piškota, pa staviti jedan krem (sve jedno koji prvo).
Preko krema naređati opet piškote, pa drugi krem i opet piškote (one će biti na dnu kad okrenete kalup). Stavite u frižider na 4-5 sati (a još bolje preko noći) da se stegne.
Priprema preliva: Izgnječite voće (ako ne želite semenčice od malina u prelivu onda voće i propasirajte). Stavite u šerpicu i dodajte sok od limuna i šećer (po kašičicu).
Kuvajte na umerenoj vatri 15 minuta uz mešanje. U poslednjem minutu dodajte C vanilin šećer i kašičicu džema. Sklonite s ringle i pre filovanja prohladite 10-tak minuta.
Izvadite tortu iz kalupa na tacnu. Prelijte pripremljenim prelivom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.