burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Torta sa malinama i turskim keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za fil 1:

900 ml mleka

7 kašika šećera

2 kesice C pudinga sa ukusom maline

1 kašika C čvrstina

100 g maslaca/margarina

Za fil 2:

200 g malina

200 ml vode

1 kašika šećera

1 kašika C čvrstina

I još:

72 komada (oko 400 g) turskog keksa

150 ml mleka

Za ukrašavanje:

150 g C šlaga

250 ml mleka

malo boje za kolače

malo šarenih mrvica

Torta sa malinama i turskim keksom

Koraci pripreme

Fil 1:
Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 700 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Fil 2:
U šerpu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.

Preko staviti fil 1 (polovinu ukupne količine), zatim drugi red keksa pa fil 2, treći red keksa pa preostalu količinu fila 1. Završiti redom keksa.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.

Skinuti obruč. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta sa malinama i turskim keksom

Koraci pripreme

Fil 1:
Puding i C čvrstin pomešati i usuti 200 ml mleka. Dobro izmešati, da ne ostanu grudvice. U 700 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i, na umerenoj temperaturi, mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini.

Fil 2:
U šerpu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kad provri, kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. C čvrstin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Na tacnu staviti obruč (25x35 cm) i poređati red keksa (18 komada). Keks utopiti (malo) u mleko.

Preko staviti fil 1 (polovinu ukupne količine), zatim drugi red keksa pa fil 2, treći red keksa pa preostalu količinu fila 1. Završiti redom keksa.

Ostaviti da se ohladi i stegne. Ja sam ređala u pleh obložen folijom, pa sam posle okrenula na tacnu.

Skinuti obruč. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Vratiti na kratko u frižider. Iseći i poslužiti.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept