0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
12 belanaca
3 žumanaca
12 supenih kašika šećera
150 g crne čokolade
6 supenih kašika brašna
9 žumanaca
9 supenih kašika šećera
5 supenih kašika brašna
400 ml mleka
250 g maslaca
100 g mlevenog keksa
100 g čokolade sa jagodama
300 g C šlag kreme
350 ml mleka
150 ml slatke pavlake
400 g malina
Priprema kore:
4 belanca izmiksati penasto sa postepenim dodavanjem šećera, a zatim dodati i jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade.
Smesu sipati u okrugli pleh, ja sam koristila okrugli pleh od 28 cm.
Peći na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i preostale dve kore.
Priprema fila:
Odvojimo 300 ml mleka i stavimo da se kuva sa šećerom, u preostalih 100 ml umutimo žicom žumanca i brašno. Kada mleko prokuva - dodajemo smesu sa žumancima i kuvamo fil, sklonimo sa rignle kada dobije na gustini. Ostavljamo da se ohladi.
Malsac mutimo penasto. U maslac dodajemo i dobro izmikasamo. Dodajemo mleveni keksi i opet miksamo.
Iseckamo čokoladu sa jagodama na kockice i dodajemo u fil, mešamo varjačom.
Priprema šlaga:
C šlag kremu mutimo sa mlekom, pa dodajemo slatku pavlaku i opet miksamo dok se ne sjedini.
Slaganje:
Kora, polovina fila, polovina zamrznutih malina (blago ih pritisnemo), polovina šlaga, kora, ostatak fila, ostatak malina, ostatak šlaga, kora.
Ostaviti malo šlaga za vrh torte i ukrasiti nekim voćem.
Priprema kore:
4 belanca izmiksati penasto sa postepenim dodavanjem šećera, a zatim dodati i jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade.
Smesu sipati u okrugli pleh, ja sam koristila okrugli pleh od 28 cm.
Peći na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i preostale dve kore.
Priprema fila:
Odvojimo 300 ml mleka i stavimo da se kuva sa šećerom, u preostalih 100 ml umutimo žicom žumanca i brašno. Kada mleko prokuva - dodajemo smesu sa žumancima i kuvamo fil, sklonimo sa rignle kada dobije na gustini. Ostavljamo da se ohladi.
Malsac mutimo penasto. U maslac dodajemo i dobro izmikasamo. Dodajemo mleveni keksi i opet miksamo.
Iseckamo čokoladu sa jagodama na kockice i dodajemo u fil, mešamo varjačom.
Priprema šlaga:
C šlag kremu mutimo sa mlekom, pa dodajemo slatku pavlaku i opet miksamo dok se ne sjedini.
Slaganje:
Kora, polovina fila, polovina zamrznutih malina (blago ih pritisnemo), polovina šlaga, kora, ostatak fila, ostatak malina, ostatak šlaga, kora.
Ostaviti malo šlaga za vrh torte i ukrasiti nekim voćem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.