burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Za tri kore:

12 belanaca

3 žumanaca

12 supenih kašika šećera

150 g crne čokolade

6 supenih kašika brašna

Fil:

9 žumanaca

9 supenih kašika šećera

5 supenih kašika brašna

400 ml mleka

250 g maslaca

100 g mlevenog keksa

100 g čokolade sa jagodama

Dodatno:

300 g C šlag kreme

350 ml mleka

150 ml slatke pavlake

400 g malina

Torta sa malinama

Koraci pripreme

Priprema kore:
4 belanca izmiksati penasto sa postepenim dodavanjem šećera, a zatim dodati i jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade.

Smesu sipati u okrugli pleh, ja sam koristila okrugli pleh od 28 cm.

Peći na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i preostale dve kore.

Priprema fila:
Odvojimo 300 ml mleka i stavimo da se kuva sa šećerom, u preostalih 100 ml umutimo žicom žumanca i brašno. Kada mleko prokuva - dodajemo smesu sa žumancima i kuvamo fil, sklonimo sa rignle kada dobije na gustini. Ostavljamo da se ohladi.

Malsac mutimo penasto. U maslac dodajemo i dobro izmikasamo. Dodajemo mleveni keksi i opet miksamo.

Iseckamo čokoladu sa jagodama na kockice i dodajemo u fil, mešamo varjačom.

Priprema šlaga:
C šlag kremu mutimo sa mlekom, pa dodajemo slatku pavlaku i opet miksamo dok se ne sjedini.

Slaganje:
Kora, polovina fila, polovina zamrznutih malina (blago ih pritisnemo), polovina šlaga, kora, ostatak fila, ostatak malina, ostatak šlaga, kora.

Ostaviti malo šlaga za vrh torte i ukrasiti nekim voćem.

Torta sa malinama

Koraci pripreme

Priprema kore:
4 belanca izmiksati penasto sa postepenim dodavanjem šećera, a zatim dodati i jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g rendane čokolade.

Smesu sipati u okrugli pleh, ja sam koristila okrugli pleh od 28 cm.

Peći na 200°C oko 15 minuta. Na isti način pripremiti i preostale dve kore.

Priprema fila:
Odvojimo 300 ml mleka i stavimo da se kuva sa šećerom, u preostalih 100 ml umutimo žicom žumanca i brašno. Kada mleko prokuva - dodajemo smesu sa žumancima i kuvamo fil, sklonimo sa rignle kada dobije na gustini. Ostavljamo da se ohladi.

Malsac mutimo penasto. U maslac dodajemo i dobro izmikasamo. Dodajemo mleveni keksi i opet miksamo.

Iseckamo čokoladu sa jagodama na kockice i dodajemo u fil, mešamo varjačom.

Priprema šlaga:
C šlag kremu mutimo sa mlekom, pa dodajemo slatku pavlaku i opet miksamo dok se ne sjedini.

Slaganje:
Kora, polovina fila, polovina zamrznutih malina (blago ih pritisnemo), polovina šlaga, kora, ostatak fila, ostatak malina, ostatak šlaga, kora.

Ostaviti malo šlaga za vrh torte i ukrasiti nekim voćem.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept