burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora:

2 jaja

1,5 čaša šećera

2 čaše brašna

1 C prašak za pecivo

1 čaša mleka

1 čaša ulja

1 limun

Fil:

900 ml mleka

6 kašika šećera

3 C pudinga od vanile

200 g margarina

200 g C šlaga

300 g malina

Torta sa malinama

Koraci pripreme

Izmutiti jaja sa šećerom da pobeli. Zatim dodati ulje, mleko, sok od jednog limuna i narendanu koricu od jednog limuna. Na kraju dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Sipati u pleh preko pak papira i staviti da se peče. Pečenu koru ohladiti i izmrviti.

U šerpu staviti 700 ml mleka, dodati šećer i margarin isečen na kockice. Mešati sve vreme da se istopi šećer i margarin.

U preostalo mleko razmutiti C puding. Kada mleko provri ukuvati puding.

Jednu polovinu vrućeg pudinga sipati u izmrvljenu koru i dobro izmešati varjačom (da se sve lepo poveže).

Uzeti okrugli kalup (26 cm) i raporediti smesu na dno, poravnati da bude ravna kora.

Drugu polovinu pudinga (dok je još vruć) preliti preko kore i preko njega poređati maline.

Ostaviti tortu da se ohladi, a onda je premazati umućenim C šlagom, i ukrasiti malinama.

Naši proizvodi

Torta sa malinama

Koraci pripreme

Izmutiti jaja sa šećerom da pobeli. Zatim dodati ulje, mleko, sok od jednog limuna i narendanu koricu od jednog limuna. Na kraju dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Sipati u pleh preko pak papira i staviti da se peče. Pečenu koru ohladiti i izmrviti.

U šerpu staviti 700 ml mleka, dodati šećer i margarin isečen na kockice. Mešati sve vreme da se istopi šećer i margarin.

U preostalo mleko razmutiti C puding. Kada mleko provri ukuvati puding.

Jednu polovinu vrućeg pudinga sipati u izmrvljenu koru i dobro izmešati varjačom (da se sve lepo poveže).

Uzeti okrugli kalup (26 cm) i raporediti smesu na dno, poravnati da bude ravna kora.

Drugu polovinu pudinga (dok je još vruć) preliti preko kore i preko njega poređati maline.

Ostaviti tortu da se ohladi, a onda je premazati umućenim C šlagom, i ukrasiti malinama.

Autor

Tatjana Stojanović

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept