burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Torta sa keksom i bananama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

350 g keksa

1 čaša jogurta

1 čaša kisele pavlake

4 kašike šećera (po ukusu dodati još šećera)

2 banane

100 g čokolade za mešenje

1 C šlag

1 C vanilin šećer

Torta sa keksom i bananama

Koraci pripreme

U dubljoj posudi izlomite i isitnite keks. U drugu posudu sipajte jogurt, pavlaku, šećer i C vanil šećer i sve dobro izmešajte.

Dobijenom smešom prelijte keks. Sve dobro promešajte i ohladite u frižideru 10-15 minuta.

Dok se keks hladi, istopite čokoladu sa malo margarina i isecite banane na kolutove. Izvadite smešu iz frižidera i podelite je na dva dela.

Prvi deo smeše stavite na veći tanjir i oblikujte kao koru za tortu (kružnog ili pravougaonog oblika). Izravnajte keks i sipajte po njemu malo otopljene čokolade.

Nakon toga, poređajte po kori od keksa jednu iseckanu bananu. Preko toga sipajte ostatak keksa i izravnajte tako da dobijete drugu koru.

Ponovo sipajte kašikom malo čokolade i ravnomerno poređajte ostatak banana.

Umutite C šlag i stavite na tortu. Ostatak otopljene čokolade možete staviti po vrhu torte u vidu kapljica.

Naši proizvodi

Torta sa keksom i bananama

Koraci pripreme

U dubljoj posudi izlomite i isitnite keks. U drugu posudu sipajte jogurt, pavlaku, šećer i C vanil šećer i sve dobro izmešajte.

Dobijenom smešom prelijte keks. Sve dobro promešajte i ohladite u frižideru 10-15 minuta.

Dok se keks hladi, istopite čokoladu sa malo margarina i isecite banane na kolutove. Izvadite smešu iz frižidera i podelite je na dva dela.

Prvi deo smeše stavite na veći tanjir i oblikujte kao koru za tortu (kružnog ili pravougaonog oblika). Izravnajte keks i sipajte po njemu malo otopljene čokolade.

Nakon toga, poređajte po kori od keksa jednu iseckanu bananu. Preko toga sipajte ostatak keksa i izravnajte tako da dobijete drugu koru.

Ponovo sipajte kašikom malo čokolade i ravnomerno poređajte ostatak banana.

Umutite C šlag i stavite na tortu. Ostatak otopljene čokolade možete staviti po vrhu torte u vidu kapljica.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept