0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
3 jaja
250 g šećera
200 ml vode
250 g brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
1/2 kašičice C sode bikarbone
700 ml mleka
5 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
1 C vanilin šećer
50 g bele čokolade
125 g putera ili margarina
300 ml vode
1 C puding od jagoda
oko 250 g jagoda
(možete i zamrznute)
250 ml mleka
4-5 kašika šećera
200 g mlevenih oraha
C šlag u prahu
Odvojte belanca od žumanaca. U žumanca dodajte polovinu od ukupne količine šećera i umutite penasto mikserom.
Dodajte brašno pomešano sa C kakaom, C praškom za pecivo, C sodom bikarbonom i na kraju vruću vodu.
Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca sa ostatkom šećera pa ih lagano umešajte u prethodnu smesu.
Sipajte smesu u okrugli kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 35-40 minuta.
Pečenu koru ohladite i presecite na pola.
Za žuti krem sipajte mleko u posudu, dodajte šećer i C puding. Sve dobro sjedinite da nema grudvica pa kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne.
U još vruć krem dodajte čokoladu pa sklonite da se prohladi. U prohlađen krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom.
Za voćni fil u odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i C puding, izmešajte pa kuvajte dok ne provri. Dodajte jagode i kuvajte još neki minut, tj. dok se ne zgusne.
Za fil od oraha stavite mleko i šećer i pustite da provri. Tada dodajte orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
Za ukrašavanje umutite C šlag po uputstvu na kesici.
Filovanje: prva kora - voćni fil - žuti krem - fil od oraha - druga kora - C šlag.
Odvojte belanca od žumanaca. U žumanca dodajte polovinu od ukupne količine šećera i umutite penasto mikserom.
Dodajte brašno pomešano sa C kakaom, C praškom za pecivo, C sodom bikarbonom i na kraju vruću vodu.
Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca sa ostatkom šećera pa ih lagano umešajte u prethodnu smesu.
Sipajte smesu u okrugli kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 35-40 minuta.
Pečenu koru ohladite i presecite na pola.
Za žuti krem sipajte mleko u posudu, dodajte šećer i C puding. Sve dobro sjedinite da nema grudvica pa kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne.
U još vruć krem dodajte čokoladu pa sklonite da se prohladi. U prohlađen krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom.
Za voćni fil u odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i C puding, izmešajte pa kuvajte dok ne provri. Dodajte jagode i kuvajte još neki minut, tj. dok se ne zgusne.
Za fil od oraha stavite mleko i šećer i pustite da provri. Tada dodajte orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
Za ukrašavanje umutite C šlag po uputstvu na kesici.
Filovanje: prva kora - voćni fil - žuti krem - fil od oraha - druga kora - C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.