burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Torta sa jagodama i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

3 jaja

250 g šećera

200 ml vode

250 g brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

1/2 kašičice C sode bikarbone

Žuti krem:

700 ml mleka

5 kašika šećera

2 C pudinga od vanile

1 C vanilin šećer

50 g bele čokolade

125 g putera ili margarina

Voćni fil:

300 ml vode

1 C puding od jagoda

oko 250 g jagoda

(možete i zamrznute)

Fil od oraha:

250 ml mleka

4-5 kašika šećera

200 g mlevenih oraha

Dodatno:

C šlag u prahu

Torta sa jagodama i orasima

Koraci pripreme

Odvojte belanca od žumanaca. U žumanca dodajte polovinu od ukupne količine šećera i umutite penasto mikserom.

Dodajte brašno pomešano sa C kakaom, C praškom za pecivo, C sodom bikarbonom i na kraju vruću vodu.

Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca sa ostatkom šećera pa ih lagano umešajte u prethodnu smesu.

Sipajte smesu u okrugli kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 35-40 minuta.

Pečenu koru ohladite i presecite na pola.

Za žuti krem sipajte mleko u posudu, dodajte šećer i C puding. Sve dobro sjedinite da nema grudvica pa kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne.

U još vruć krem dodajte čokoladu pa sklonite da se prohladi. U prohlađen krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom.

Za voćni fil u odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i C puding, izmešajte pa kuvajte dok ne provri. Dodajte jagode i kuvajte još neki minut, tj. dok se ne zgusne.

Za fil od oraha stavite mleko i šećer i pustite da provri. Tada dodajte orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre.

Za ukrašavanje umutite C šlag po uputstvu na kesici.

Filovanje: prva kora - voćni fil - žuti krem - fil od oraha - druga kora - C šlag.

Naši proizvodi

Torta sa jagodama i orasima

Koraci pripreme

Odvojte belanca od žumanaca. U žumanca dodajte polovinu od ukupne količine šećera i umutite penasto mikserom.

Dodajte brašno pomešano sa C kakaom, C praškom za pecivo, C sodom bikarbonom i na kraju vruću vodu.

Sve dobro umutite mikserom. Posebno umutite belanca sa ostatkom šećera pa ih lagano umešajte u prethodnu smesu.

Sipajte smesu u okrugli kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 180-190 stepeni oko 35-40 minuta.

Pečenu koru ohladite i presecite na pola.

Za žuti krem sipajte mleko u posudu, dodajte šećer i C puding. Sve dobro sjedinite da nema grudvica pa kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne.

U još vruć krem dodajte čokoladu pa sklonite da se prohladi. U prohlađen krem dodajte margarin i dobro umutite mikserom.

Za voćni fil u odgovarajući sud sipajte vodu, dodajte šećer i C puding, izmešajte pa kuvajte dok ne provri. Dodajte jagode i kuvajte još neki minut, tj. dok se ne zgusne.

Za fil od oraha stavite mleko i šećer i pustite da provri. Tada dodajte orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre.

Za ukrašavanje umutite C šlag po uputstvu na kesici.

Filovanje: prva kora - voćni fil - žuti krem - fil od oraha - druga kora - C šlag.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept