burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Torta sa jagodama i kremom od griza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

5 jaja

7 kašika šećera

3 kašika mlake vode

3 kašika ulja

5 kašika brašna

2 kašika C Kakao prah

1 kesica C Prašak za pecivo

Za krem od griza:

500 ml mleka

5 kašika šećera

2 kesica C Vanilin šećer

7 kašika C Pšenični griz

125 g putera ili margarin

Za fil od jagoda:

300 g jagoda (ja sam koristila iz friza)

100 ml vode

5 kašika šećera

3 kašika C Čvrstin

I još:

2 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

Torta sa jagodama i kremom od griza

Obožavam ovako lagane voćne torte koje nisu skupe, ni zahtevne za pripremu a koje su zaista ukusne i osvežavajuće. Umesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće...

Koraci pripreme

Kora:

Umutite penasto jaja sa šećerom, dodajte mlaku vodu i ulje i na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Smesu pecite u manji okrugli kalup sa obručem na 180 st. oko 15 minuta. Pečenu koru ohladite pa presecite na pola.

Krem od griza:

U sud sipajte mleko, dodajte šećer i vanilu pa kuvajte dok ne provri. U provrelo mleko dodajte griz i uz neprestano mešanje kuvajte dok se dovoljno ne zgusne (kad se ohladi dodatno će se zgusnuti). Sklonite sud sa vatre pa dodajte puter ili margarin isečen na manje komade i sve zajedno izmiksajte.

Fil od jagoda:

Odmrznute jagode zajedno sa sokom koje su pustile izmiksajte. pa sipajte u sud, dodajte šećer i kuvajte nekoliko minuta. Zasebno u 1 dl vode rastvorite gustin pa dodajte u kuvane jagode. Sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.

Filovanje:

Na okruglu tacnu za služenje stavite jednu koru, preko nje rasporedite fil od jagoda (moj nije bio skroz hladan 😞), pa krem od griza, pa stavite drugu koru.

Dekoracija i hladlenje:

Umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i njime premažite tortu odozgo i sa strane. Dekorišite je po želji, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.

Naši proizvodi

Torta sa jagodama i kremom od griza

Obožavam ovako lagane voćne torte koje nisu skupe, ni zahtevne za pripremu a koje su zaista ukusne i osvežavajuće. Umesto jagoda možete koristiti i neko drugo voće...

Koraci pripreme

Kora:

Umutite penasto jaja sa šećerom, dodajte mlaku vodu i ulje i na kraju lagano umešajte mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Smesu pecite u manji okrugli kalup sa obručem na 180 st. oko 15 minuta. Pečenu koru ohladite pa presecite na pola.

Krem od griza:

U sud sipajte mleko, dodajte šećer i vanilu pa kuvajte dok ne provri. U provrelo mleko dodajte griz i uz neprestano mešanje kuvajte dok se dovoljno ne zgusne (kad se ohladi dodatno će se zgusnuti). Sklonite sud sa vatre pa dodajte puter ili margarin isečen na manje komade i sve zajedno izmiksajte.

Fil od jagoda:

Odmrznute jagode zajedno sa sokom koje su pustile izmiksajte. pa sipajte u sud, dodajte šećer i kuvajte nekoliko minuta. Zasebno u 1 dl vode rastvorite gustin pa dodajte u kuvane jagode. Sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre.

Filovanje:

Na okruglu tacnu za služenje stavite jednu koru, preko nje rasporedite fil od jagoda (moj nije bio skroz hladan 😞), pa krem od griza, pa stavite drugu koru.

Dekoracija i hladlenje:

Umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži i njime premažite tortu odozgo i sa strane. Dekorišite je po želji, ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa je poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept