burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

Kore:

8 belanaca

2 žumanca

8 kašike šećera

2 kašike brašna

100 g mlevenih oraha

Fil I:

170 g džema od jagoda

2 kašike vode

1 kašika soka od limuna

1 kašika C čvrstina

Fil II:

6 žumanaca

2 kesice C pudinga od vanile

120 g šećera

1/2 l mleka

250 g maslaca

Fil III:

3 kesice C bele šlag kreme

360 ml mleka

600 g svežih jagoda

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Ispeći dve kore od po 4 belanca, jednog žumanca, 4 kašike šećera, 1 kašike brašna i 50 g mlevenih oraha: prvo umutiti belanca, postepeno dodati šećer, pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.

Fil III:
Umutiti šlag kremu po uputstvu na kesici.

Fil II:
Umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka odvojenog od pola litra u glatku smesu.

Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati puding sa jajima. Krem je gotov kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe.

Krem prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Maslac penasto umutiti pa postepeno dodavati, uz mućenje, ohlađeni krem da dobijete glatku smesu.

Fil I:
Pomešati džem od jagoda, 2 kašike vode, kašiku soka od limuna i čvrstin i prokuvati.

Jagode naseći na komadiće.

Filovati:
Kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem - kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem.

Ukrasiti svežim jagodama.

Naši proizvodi

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Ispeći dve kore od po 4 belanca, jednog žumanca, 4 kašike šećera, 1 kašike brašna i 50 g mlevenih oraha: prvo umutiti belanca, postepeno dodati šećer, pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.

Fil III:
Umutiti šlag kremu po uputstvu na kesici.

Fil II:
Umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka odvojenog od pola litra u glatku smesu.

Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati puding sa jajima. Krem je gotov kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe.

Krem prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.

Maslac penasto umutiti pa postepeno dodavati, uz mućenje, ohlađeni krem da dobijete glatku smesu.

Fil I:
Pomešati džem od jagoda, 2 kašike vode, kašiku soka od limuna i čvrstin i prokuvati.

Jagode naseći na komadiće.

Filovati:
Kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem - kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem.

Ukrasiti svežim jagodama.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept