0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
8 belanaca
2 žumanca
8 kašike šećera
2 kašike brašna
100 g mlevenih oraha
170 g džema od jagoda
2 kašike vode
1 kašika soka od limuna
1 kašika C čvrstina
6 žumanaca
2 kesice C pudinga od vanile
120 g šećera
1/2 l mleka
250 g maslaca
3 kesice C bele šlag kreme
360 ml mleka
600 g svežih jagoda
Ispeći dve kore od po 4 belanca, jednog žumanca, 4 kašike šećera, 1 kašike brašna i 50 g mlevenih oraha: prvo umutiti belanca, postepeno dodati šećer, pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.
Fil III:
Umutiti šlag kremu po uputstvu na kesici.
Fil II:
Umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka odvojenog od pola litra u glatku smesu.
Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati puding sa jajima. Krem je gotov kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe.
Krem prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.
Maslac penasto umutiti pa postepeno dodavati, uz mućenje, ohlađeni krem da dobijete glatku smesu.
Fil I:
Pomešati džem od jagoda, 2 kašike vode, kašiku soka od limuna i čvrstin i prokuvati.
Jagode naseći na komadiće.
Filovati:
Kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem - kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem.
Ukrasiti svežim jagodama.
Ispeći dve kore od po 4 belanca, jednog žumanca, 4 kašike šećera, 1 kašike brašna i 50 g mlevenih oraha: prvo umutiti belanca, postepeno dodati šećer, pa žumanca i na kraju umešati brašno i mlevene orahe. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.
Fil III:
Umutiti šlag kremu po uputstvu na kesici.
Fil II:
Umutiti žumanca sa šećerom i pudingom i malo hladnog mleka odvojenog od pola litra u glatku smesu.
Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati puding sa jajima. Krem je gotov kada varjača ostavlja trag na dnu šerpe.
Krem prekriti samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se skroz ohladi.
Maslac penasto umutiti pa postepeno dodavati, uz mućenje, ohlađeni krem da dobijete glatku smesu.
Fil I:
Pomešati džem od jagoda, 2 kašike vode, kašiku soka od limuna i čvrstin i prokuvati.
Jagode naseći na komadiće.
Filovati:
Kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem - kora - fil od džema - žuti krem - naseckane jagode - šlag krem.
Ukrasiti svežim jagodama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.