0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
5 jaja
180 g šećera
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 limunov sok (ili C vanilin šećer, po želji)
1,2 l mleka
3 C pudinga od jagode
8 kašika šećera
200 g margarina (ili maslaca)
180 g C Šlag krema
360 ml mleka za pripremu šlaga
Piškota:
Odvojiti 5 belanaca od žumanca. Mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta pena i zatim dodati žumanca. Posle žumanaca dodati sok od limuna, nastaviti sa mućenjem i dodati 200 g šećera kašiku po kašiku.
Na kraju izmešati brašno sa C praškom za pecivo i dodavati kašiku po kašiku uz mešanje. Kalup podmazati sa uljem i posuti ga brašnom da se ono svuda zalepi da se piskota ne bi zalepila (ili peći sa pek papirom).
Peći na 160°C 20-25 minuta, ostaviti da se ohladi i preseći piškotu na pola (po visini) tako da se dobiju dve jednake
Fil:
1 l mleka staviti da prokuva, dok sadržaj 3 kesice C pudinga pomešate sa 8 kašika šećera i 200 ml mleka.
Kada prokuva dodati napravljenu smesu u mleko i na laganoj vatri mešati dok se ne stvrdne puding.
Kada skinete sa vatre dodati 200 g margarina dok je još topao puding, pa fil ostaviti da se prohladi.
Za to vreme jagode iseckati na manje komadiće i izmutiti C šlag krem sa mlekom.
Staviti prvi deo piškote na tacnu (tanjir), pa preko pola fila od pudinga i na njega pola jagoda, zatim drugi deo piškote, pa ostatak fila i ostatak jagoda.
Preko svega staviti C šlag i ostaviti da se ohladi u frižideru ili poslužiti odmah.
Piškota:
Odvojiti 5 belanaca od žumanca. Mutiti belanca dok se ne dobije čvrsta pena i zatim dodati žumanca. Posle žumanaca dodati sok od limuna, nastaviti sa mućenjem i dodati 200 g šećera kašiku po kašiku.
Na kraju izmešati brašno sa C praškom za pecivo i dodavati kašiku po kašiku uz mešanje. Kalup podmazati sa uljem i posuti ga brašnom da se ono svuda zalepi da se piskota ne bi zalepila (ili peći sa pek papirom).
Peći na 160°C 20-25 minuta, ostaviti da se ohladi i preseći piškotu na pola (po visini) tako da se dobiju dve jednake
Fil:
1 l mleka staviti da prokuva, dok sadržaj 3 kesice C pudinga pomešate sa 8 kašika šećera i 200 ml mleka.
Kada prokuva dodati napravljenu smesu u mleko i na laganoj vatri mešati dok se ne stvrdne puding.
Kada skinete sa vatre dodati 200 g margarina dok je još topao puding, pa fil ostaviti da se prohladi.
Za to vreme jagode iseckati na manje komadiće i izmutiti C šlag krem sa mlekom.
Staviti prvi deo piškote na tacnu (tanjir), pa preko pola fila od pudinga i na njega pola jagoda, zatim drugi deo piškote, pa ostatak fila i ostatak jagoda.
Preko svega staviti C šlag i ostaviti da se ohladi u frižideru ili poslužiti odmah.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.