burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

200 g brašna

1 C prašak za pecivo

2 dl ulja

2 dl mleka

Fil:

2 C pudinga od vanile

300 g jagoda

Dekoracija:

200 g čokolade

jagode

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca. Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka.

Zatim dodati brašno sa C praškom za pecivo i to izmešati sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Kuvati puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.

Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte.

Kada je kora pečena i ohlađena presecite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore.

I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema.

Pustite da se dobro ohladi i stegne, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama ili već po ukusu.

Naši proizvodi

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanaca. Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka.

Zatim dodati brašno sa C praškom za pecivo i to izmešati sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Kuvati puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.

Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte.

Kada je kora pečena i ohlađena presecite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore.

I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema.

Pustite da se dobro ohladi i stegne, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama ili već po ukusu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept