0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
500 g jagoda
300 g keksa
200 ml mleka (za umakanje keksa)
1 C puding sa ukusom vanile
300 ml mleka
1 kašika C čvrstina
3 kašike šećera
100 g margarina
300 ml mleka
1 C puding sa ukusom jagode
3 kašike šećera
100 g margarina
100 g C šlaga
2 kesice C želatina
100 g šećera
200 ml vode
200 g čokolade
3 kašike ulja
Staviti 200 ml mleka da se kuva sa 3 kašike šećera a posebno u 100 ml razmutiti kesicu C pudinga od vanile i kašiku gustina.
Kada mleko provri ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti sa 100 g izmućenog margarina.
Na isti način napraviti i drugi fil sa C pudingom od jagode.
200 ml mleka ugrejati da bude mlako pa na kratko potapati keks. Ređati u okrugli kalup.
Donji red keksa, pa žuti fil, a preko fila rasporediti 150 g iseckanih jagoda.
Opet red keksa, pa roze fil i preko opet poređati 150 g iseckanih jagoda.
200 g jagoda staviti u blender, dodati 200 ml vode i izblendirati. Prebaciti u šerpicu i staviti 100 g šećera.
Staviti na tihu vatru, kuvati par minuta dok se šećer rastopi, a onda skloniti sa ringle.
C Želatin preliti sa malo vode i ostaviti par minuta da nabubri. Nabubreli želatin ubaciti u sok od jagode, mešati dok se želatin ne istopi, a onda ostaviti da se ohladi, pa sipati preko jagoda.
Ostaviti u frižider da se stegne, a za to vreme napraviti dekoraciju.
Istopiti 200 g čokolade sa 3 kašike ulja. Pucketavu foliju iseći koliko treba da obuhvati celu tortu, a širina da bude koliko je i obruč na kalupu.
Glatku stranu folije staviti na papir, a onu gornju stranu gde su mehurići sa vazduhom premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
Kada se želatin dovoljno stegao skinuti obruč i polako okružiti tortu sa čokoladom tako što se strana gde je čokolada prisloni na tortu.
Ostaviti tako u frižideru da se čokolada dobro stegne. Onda pažljivo skinuti pucketavu foliju vodeći računa da čokoladna ogradica ne pukne.
Izmutiti 100 g C šlaga i ukrasiti tortu po želji.
Staviti 200 ml mleka da se kuva sa 3 kašike šećera a posebno u 100 ml razmutiti kesicu C pudinga od vanile i kašiku gustina.
Kada mleko provri ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti sa 100 g izmućenog margarina.
Na isti način napraviti i drugi fil sa C pudingom od jagode.
200 ml mleka ugrejati da bude mlako pa na kratko potapati keks. Ređati u okrugli kalup.
Donji red keksa, pa žuti fil, a preko fila rasporediti 150 g iseckanih jagoda.
Opet red keksa, pa roze fil i preko opet poređati 150 g iseckanih jagoda.
200 g jagoda staviti u blender, dodati 200 ml vode i izblendirati. Prebaciti u šerpicu i staviti 100 g šećera.
Staviti na tihu vatru, kuvati par minuta dok se šećer rastopi, a onda skloniti sa ringle.
C Želatin preliti sa malo vode i ostaviti par minuta da nabubri. Nabubreli želatin ubaciti u sok od jagode, mešati dok se želatin ne istopi, a onda ostaviti da se ohladi, pa sipati preko jagoda.
Ostaviti u frižider da se stegne, a za to vreme napraviti dekoraciju.
Istopiti 200 g čokolade sa 3 kašike ulja. Pucketavu foliju iseći koliko treba da obuhvati celu tortu, a širina da bude koliko je i obruč na kalupu.
Glatku stranu folije staviti na papir, a onu gornju stranu gde su mehurići sa vazduhom premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.
Kada se želatin dovoljno stegao skinuti obruč i polako okružiti tortu sa čokoladom tako što se strana gde je čokolada prisloni na tortu.
Ostaviti tako u frižideru da se čokolada dobro stegne. Onda pažljivo skinuti pucketavu foliju vodeći računa da čokoladna ogradica ne pukne.
Izmutiti 100 g C šlaga i ukrasiti tortu po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.