burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

500 g jagoda

300 g keksa

200 ml mleka (za umakanje keksa)

1 C puding sa ukusom vanile

300 ml mleka

1 kašika C čvrstina

3 kašike šećera

100 g margarina

300 ml mleka

1 C puding sa ukusom jagode

3 kašike šećera

100 g margarina

100 g C šlaga

2 kesice C želatina

100 g šećera

200 ml vode

200 g čokolade

3 kašike ulja

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Staviti 200 ml mleka da se kuva sa 3 kašike šećera a posebno u 100 ml razmutiti kesicu C pudinga od vanile i kašiku gustina.

Kada mleko provri ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti sa 100 g izmućenog margarina.

Na isti način napraviti i drugi fil sa C pudingom od jagode.

200 ml mleka ugrejati da bude mlako pa na kratko potapati keks. Ređati u okrugli kalup.

Donji red keksa, pa žuti fil, a preko fila rasporediti 150 g iseckanih jagoda.

Opet red keksa, pa roze fil i preko opet poređati 150 g iseckanih jagoda.

200 g jagoda staviti u blender, dodati 200 ml vode i izblendirati. Prebaciti u šerpicu i staviti 100 g šećera.

Staviti na tihu vatru, kuvati par minuta dok se šećer rastopi, a onda skloniti sa ringle.

C Želatin preliti sa malo vode i ostaviti par minuta da nabubri. Nabubreli želatin ubaciti u sok od jagode, mešati dok se želatin ne istopi, a onda ostaviti da se ohladi, pa sipati preko jagoda.

Ostaviti u frižider da se stegne, a za to vreme napraviti dekoraciju.

Istopiti 200 g čokolade sa 3 kašike ulja. Pucketavu foliju iseći koliko treba da obuhvati celu tortu, a širina da bude koliko je i obruč na kalupu.

Glatku stranu folije staviti na papir, a onu gornju stranu gde su mehurići sa vazduhom premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.

Kada se želatin dovoljno stegao skinuti obruč i polako okružiti tortu sa čokoladom tako što se strana gde je čokolada prisloni na tortu.

Ostaviti tako u frižideru da se čokolada dobro stegne. Onda pažljivo skinuti pucketavu foliju vodeći računa da čokoladna ogradica ne pukne.

Izmutiti 100 g C šlaga i ukrasiti tortu po želji.

Naši proizvodi

Torta sa jagodama

Koraci pripreme

Staviti 200 ml mleka da se kuva sa 3 kašike šećera a posebno u 100 ml razmutiti kesicu C pudinga od vanile i kašiku gustina.

Kada mleko provri ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti sa 100 g izmućenog margarina.

Na isti način napraviti i drugi fil sa C pudingom od jagode.

200 ml mleka ugrejati da bude mlako pa na kratko potapati keks. Ređati u okrugli kalup.

Donji red keksa, pa žuti fil, a preko fila rasporediti 150 g iseckanih jagoda.

Opet red keksa, pa roze fil i preko opet poređati 150 g iseckanih jagoda.

200 g jagoda staviti u blender, dodati 200 ml vode i izblendirati. Prebaciti u šerpicu i staviti 100 g šećera.

Staviti na tihu vatru, kuvati par minuta dok se šećer rastopi, a onda skloniti sa ringle.

C Želatin preliti sa malo vode i ostaviti par minuta da nabubri. Nabubreli želatin ubaciti u sok od jagode, mešati dok se želatin ne istopi, a onda ostaviti da se ohladi, pa sipati preko jagoda.

Ostaviti u frižider da se stegne, a za to vreme napraviti dekoraciju.

Istopiti 200 g čokolade sa 3 kašike ulja. Pucketavu foliju iseći koliko treba da obuhvati celu tortu, a širina da bude koliko je i obruč na kalupu.

Glatku stranu folije staviti na papir, a onu gornju stranu gde su mehurići sa vazduhom premazati čokoladom i ostaviti da se stegne.

Kada se želatin dovoljno stegao skinuti obruč i polako okružiti tortu sa čokoladom tako što se strana gde je čokolada prisloni na tortu.

Ostaviti tako u frižideru da se čokolada dobro stegne. Onda pažljivo skinuti pucketavu foliju vodeći računa da čokoladna ogradica ne pukne.

Izmutiti 100 g C šlaga i ukrasiti tortu po želji.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept