1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
10
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
6 komad jaja
6 kašika šećera
200 g brašna
1 čaša 2 dl ulja
1 čaša 2 dl mleka
2 komad C Puding sa ukusom vanilina
300 g jagoda
200 g čokolade,
Lagana, ukusna...
Odvojiti belanca od žumanaca. Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim dodaj brašno s C praškom za pecivo to izmješaj sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kuvati C puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.
Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte. Kada je kora pečena i ohlađena prerežite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore. I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema. Pustite da se dobro ohladi i stegne, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama ili već po ukusu.
Lagana, ukusna...
Odvojiti belanca od žumanaca. Izmiksirati belanca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati žumanca, 2 dl ulja i 2 dl mleka. Zatim dodaj brašno s C praškom za pecivo to izmješaj sa varjačom. Sipajte u kalup i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Kuvati C puding prema uputstvu na kesici ili na vodi u kojoj su se prethodno otopile jagode.
Kada puding počne da se zgušnjava ubacite jagode koje ste narezali na kriškice ili kockice, pa dobro promešajte. Kada je kora pečena i ohlađena prerežite je na pola, te na prvu polovinu izlijte pola krema i prekrijte drugim delom kore. I na drugi deo kore izlijte drugu polovinu krema. Pustite da se dobro ohladi i stegne, prelijte glazurom od čokolade i ukrasite jagodama ili već po ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.