0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
3 jaja
3 kašike šećera
C vanilin šećer
3 kašike brašna
200 ml crvenog soka
oko 500 g crvenog voća (ja sam koristila kupine, maline i aroniju)
7-8 kašika šećera
400 g kisele pavlake
200 g mlevenog keksa
100-150 mlevenih svežih urmi
C šlag
Umutiti za koru penasto 3 jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati žumanca i brašno. Peći na 180 stepeni 15-20 min dok kora ne porumeni.
Preliti koru sa 15-20 kašika crvenog soka.
Fil 1:
500 g crvenog voća (ja sam koristila kupine, maline i aroniju) ukuvati sa 7-8 kašika šećera dok ne ispari voda, da smesa bude kao za džem.
Fil 2:
400 g kisele pavlake, 200 g keksa, 150 g mlevenih svežih urmi. Sve pomešati da masa bude kompaktna.
Kora se prelije sokom, zatim fil 1, fil 2 i odozgo C šlag.
Umutiti za koru penasto 3 jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati žumanca i brašno. Peći na 180 stepeni 15-20 min dok kora ne porumeni.
Preliti koru sa 15-20 kašika crvenog soka.
Fil 1:
500 g crvenog voća (ja sam koristila kupine, maline i aroniju) ukuvati sa 7-8 kašika šećera dok ne ispari voda, da smesa bude kao za džem.
Fil 2:
400 g kisele pavlake, 200 g keksa, 150 g mlevenih svežih urmi. Sve pomešati da masa bude kompaktna.
Kora se prelije sokom, zatim fil 1, fil 2 i odozgo C šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.