burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30-40

Torta sa bananama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30-40

Sastojci

1.5 l mleka

5 C pudinga od vanile

500 g šećera

5 C vanilin šećera

300 mlevenog keksa

300 g C kokosa

1 margarin

2 kg banana

5 kesica C šlaga

Torta sa bananama

Koraci pripreme

Sipati u čašu mleko (od litre i po mleka odvojiti u čaši) i promešati u većoj šerpi 5 C pudinga, a u drugoj šerpi kuvati ostatak mleka sa 500 g šećera.

Kada provri mleko sipati u šerpu u kojoj je razmućen puding sa čašom mleka i uz stalno mešanje skuvati puding da se zgusne.

Skuvani puding ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje i kada se skuvani puding prohladi, da je tek malo topao.

Dodati C vanilin šećer, mleveni keks i C kokos i na kraju iseckani margarin i mikserom umutiti masu.

Šerpu od 4 litre obložiti folijom i dodati red mase od pudinga, red sečenih u kolutove banana i tako dok se ne napuni šerpa, sa tim, da red mase od pudinga bude gore u šerpi.

Držati u frižideru par sati da se ohladi i onda odozgo na šerpu staviti tacnu i držati tacnu i šerpu i okrenuti.

Šerpu lagano podići i skinuti foliju sa torte i ukrasiti je umućenim C šlagom.

Naši proizvodi

Torta sa bananama

Koraci pripreme

Sipati u čašu mleko (od litre i po mleka odvojiti u čaši) i promešati u većoj šerpi 5 C pudinga, a u drugoj šerpi kuvati ostatak mleka sa 500 g šećera.

Kada provri mleko sipati u šerpu u kojoj je razmućen puding sa čašom mleka i uz stalno mešanje skuvati puding da se zgusne.

Skuvani puding ostaviti da se prohladi uz povremeno mešanje i kada se skuvani puding prohladi, da je tek malo topao.

Dodati C vanilin šećer, mleveni keks i C kokos i na kraju iseckani margarin i mikserom umutiti masu.

Šerpu od 4 litre obložiti folijom i dodati red mase od pudinga, red sečenih u kolutove banana i tako dok se ne napuni šerpa, sa tim, da red mase od pudinga bude gore u šerpi.

Držati u frižideru par sati da se ohladi i onda odozgo na šerpu staviti tacnu i držati tacnu i šerpu i okrenuti.

Šerpu lagano podići i skinuti foliju sa torte i ukrasiti je umućenim C šlagom.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept