0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 pakovanje gotovih Dr. Oetker Krem kore
2 C Pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 l mleka
10 komada žumanaca
400 g maslaca
400 g šećera
300 g malina
200 g ananasa
70 g C Čvrstina
500 ml slatke pavlake
180 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
2 kesice Dr. Oetker Kremfix
360 ml mleka
Kakao mrvice
Ananas sveži isečen na kockice
Istopiti na tihoj vatri 400 g putera. Dodati 200 g šećera i 10 žumanaca i kuvati dok krem ne prokuva, uz stalno mešanje. Ostaviti krem od žumanaca da se ohladi.
Pomešati 300 g malina sa 200 g šećera i kuvati na tihoj vatri dok ne bace ključ. Pomešati 70 g čvrstina sa malo hladne vode, dobro ga izmešati da se razbiju grudvice i polako sipati u maline koje kuvaju. Uz stalno mešanje kuvajte dok se maline ne zgusnu. I fil od malina ostaviti da se ohladi.
Skuvati 2 kesice C pudinga sa ukusom slatke pavlake sa 1l mleka. Pokrijte puding samolepljivom folijom i ostavite da se ohladi. Tako puding neće uhvatiti koricu.
Zatim umutiti mikserom 500 ml slatke pavlake. Ohladjeni krem od žumanaca mutiti mikserom i u njega postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku. Mutite dok sve ne sjedinite u fini krem.
Očistite i na kockice isecite ananas.
Gotove krem kore iseći okruglim ramom za filovanje torti. Na donju koru tanko namazati ohlađeni fil od malina, preko namazati krem puding, pa krem od žumanaca. Na kraju naredjajte, na kockice isečeni ananas. Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore. Tortu ostaviti u frizider da se stegne, najmanje 2h.
Zatim pripremite šlag: odmeriti 360 ml hladnog mleka ili vode, sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati 180 g šlaga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Dodajte i jednu kesicu kremfixa. U umućeni šlag dodajte malo crvene boje za kolače i prebaciti u dresir kesu i filovati tortu po rubu i ivicama.
Tortu ukrasiti svežim ananasom i posuti Kakao mrvicama.
Istopiti na tihoj vatri 400 g putera. Dodati 200 g šećera i 10 žumanaca i kuvati dok krem ne prokuva, uz stalno mešanje. Ostaviti krem od žumanaca da se ohladi.
Pomešati 300 g malina sa 200 g šećera i kuvati na tihoj vatri dok ne bace ključ. Pomešati 70 g čvrstina sa malo hladne vode, dobro ga izmešati da se razbiju grudvice i polako sipati u maline koje kuvaju. Uz stalno mešanje kuvajte dok se maline ne zgusnu. I fil od malina ostaviti da se ohladi.
Skuvati 2 kesice C pudinga sa ukusom slatke pavlake sa 1l mleka. Pokrijte puding samolepljivom folijom i ostavite da se ohladi. Tako puding neće uhvatiti koricu.
Zatim umutiti mikserom 500 ml slatke pavlake. Ohladjeni krem od žumanaca mutiti mikserom i u njega postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku. Mutite dok sve ne sjedinite u fini krem.
Očistite i na kockice isecite ananas.
Gotove krem kore iseći okruglim ramom za filovanje torti. Na donju koru tanko namazati ohlađeni fil od malina, preko namazati krem puding, pa krem od žumanaca. Na kraju naredjajte, na kockice isečeni ananas. Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore. Tortu ostaviti u frizider da se stegne, najmanje 2h.
Zatim pripremite šlag: odmeriti 360 ml hladnog mleka ili vode, sipati u odgovarajuću dublju posudu i dodati 180 g šlaga. Masu mutiti mikserom oko pola minuta minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom, oko 5 minuta. Dodajte i jednu kesicu kremfixa. U umućeni šlag dodajte malo crvene boje za kolače i prebaciti u dresir kesu i filovati tortu po rubu i ivicama.
Tortu ukrasiti svežim ananasom i posuti Kakao mrvicama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.