burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Torta s makom i višnjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

200 g mlevenog maka

400 g oceđenih višanja

400 g mlevenog keksa

1/2 l mleka

300 g šećera

100 g margarina

1 C puding od vanile

700 ml soka od višanja

2 C kašike C čvrstina

100 C g šlaga

200 ml kisele vode

Torta s makom i višnjama

Koraci pripreme

Skuvati 1/2 mleka sa 150 g šećera, dodati margarin, mak, keks dobro promešati i sipati u kalup na rasklapanje.

U 1/2 l soka od višanja skuvati C puding i C čvrstin sa 100 g šećera razmućenih sa 200 ml soka i otaviti da se ohladi.

Oceđene višnje pomešati sa 50 g šećera i dodati u skuvani fil i staviti u kalup preko fila od maka i keksa.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom i staviti u kalup preko fila od višanja.

Staviti u frižider da se hladi.

Naši proizvodi

Torta s makom i višnjama

Koraci pripreme

Skuvati 1/2 mleka sa 150 g šećera, dodati margarin, mak, keks dobro promešati i sipati u kalup na rasklapanje.

U 1/2 l soka od višanja skuvati C puding i C čvrstin sa 100 g šećera razmućenih sa 200 ml soka i otaviti da se ohladi.

Oceđene višnje pomešati sa 50 g šećera i dodati u skuvani fil i staviti u kalup preko fila od maka i keksa.

Umutiti C šlag sa kiselom vodom i staviti u kalup preko fila od višanja.

Staviti u frižider da se hladi.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept