0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
200 g mlevenog maka
400 g oceđenih višanja
400 g mlevenog keksa
1/2 l mleka
300 g šećera
100 g margarina
1 C puding od vanile
700 ml soka od višanja
2 C kašike C čvrstina
100 C g šlaga
200 ml kisele vode
Skuvati 1/2 mleka sa 150 g šećera, dodati margarin, mak, keks dobro promešati i sipati u kalup na rasklapanje.
U 1/2 l soka od višanja skuvati C puding i C čvrstin sa 100 g šećera razmućenih sa 200 ml soka i otaviti da se ohladi.
Oceđene višnje pomešati sa 50 g šećera i dodati u skuvani fil i staviti u kalup preko fila od maka i keksa.
Umutiti C šlag sa kiselom vodom i staviti u kalup preko fila od višanja.
Staviti u frižider da se hladi.
Skuvati 1/2 mleka sa 150 g šećera, dodati margarin, mak, keks dobro promešati i sipati u kalup na rasklapanje.
U 1/2 l soka od višanja skuvati C puding i C čvrstin sa 100 g šećera razmućenih sa 200 ml soka i otaviti da se ohladi.
Oceđene višnje pomešati sa 50 g šećera i dodati u skuvani fil i staviti u kalup preko fila od maka i keksa.
Umutiti C šlag sa kiselom vodom i staviti u kalup preko fila od višanja.
Staviti u frižider da se hladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.