0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašika oraha
3 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
7 jaja
7 kašika šećera
6 kašika brašna
džem od kajsija
5 kašika oraha
1 l mleka
6 kašika brašna
5 kašika C čvrstina
16 kašika šećera
5 kesica C vanilin šećera
250 g margarina
4 banane
100 g suvog grožđa
100 g žele bombona
sok od limuna
5 kivija
2 narandže ili 3 mandarine
2 kesice C želatina
1-2 kesice C šlag krema
Za koru penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi dodajte mleven orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.
Sipajte smesu u pek papirom obložen okrugli pleh i pecite oko 15 min. na 180 stepeni.
Za to vreme za rolat penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i na kraju lagano umešajte brašno. Smesu pecite u pravougaoni pleh obložen pek papirom. Ispečen rolat izvadite iz rerne, stavite na krpu, premažite džemom i preko njega pospite mlevene ili sitno seckane orahe.
Lagano urolajte koru i ostavite da se hladi. Hladan rolat isecite na kolutove.
Za fil u 1/2 l mleka razmutite brašno i C čvrstin. U ostalo mleko dodajte šećer i C vanilin šećer, pa kad provri dodajte predhodnu smesu i skuvajte gust krem.
U mlak krem dodajte margarin i mutite mikserom dok ne postane penasto. U polovinu fila dodajte seckane žele bombone i suvo grožđe koje ste predhodno potopili u sok od limuna.
Slaganje torte:
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je sa malo džema, pa stavite 1/2 belog fila, poređajte banane, stavite ostatak belog fila, poređajte kolutove rolata, pa sav fil sa suvim grožđem i žele bombonama, preko poređajte kolutove kivija i mandarina ili narandže.
Rastvorite C želatin u 1,5 dl hladne vode i ostavite nekoliko minuta da želira. Nakon toga ga samo malo smlačite i prelijte preko voća na torti.
Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je okolo ukrasite C šlagom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.
Za koru penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi dodajte mleven orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.
Sipajte smesu u pek papirom obložen okrugli pleh i pecite oko 15 min. na 180 stepeni.
Za to vreme za rolat penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i na kraju lagano umešajte brašno. Smesu pecite u pravougaoni pleh obložen pek papirom. Ispečen rolat izvadite iz rerne, stavite na krpu, premažite džemom i preko njega pospite mlevene ili sitno seckane orahe.
Lagano urolajte koru i ostavite da se hladi. Hladan rolat isecite na kolutove.
Za fil u 1/2 l mleka razmutite brašno i C čvrstin. U ostalo mleko dodajte šećer i C vanilin šećer, pa kad provri dodajte predhodnu smesu i skuvajte gust krem.
U mlak krem dodajte margarin i mutite mikserom dok ne postane penasto. U polovinu fila dodajte seckane žele bombone i suvo grožđe koje ste predhodno potopili u sok od limuna.
Slaganje torte:
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je sa malo džema, pa stavite 1/2 belog fila, poređajte banane, stavite ostatak belog fila, poređajte kolutove rolata, pa sav fil sa suvim grožđem i žele bombonama, preko poređajte kolutove kivija i mandarina ili narandže.
Rastvorite C želatin u 1,5 dl hladne vode i ostavite nekoliko minuta da želira. Nakon toga ga samo malo smlačite i prelijte preko voća na torti.
Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je okolo ukrasite C šlagom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.