burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Torta - Bistro jezero

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašike šećera

6 kašika oraha

3 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

Za rolat:

7 jaja

7 kašika šećera

6 kašika brašna

džem od kajsija

5 kašika oraha

Za fil:

1 l mleka

6 kašika brašna

5 kašika C čvrstina

16 kašika šećera

5 kesica C vanilin šećera

250 g margarina

I još:

4 banane

100 g suvog grožđa

100 g žele bombona

sok od limuna

5 kivija

2 narandže ili 3 mandarine

2 kesice C želatina

1-2 kesice C šlag krema

Torta - Bistro jezero

Koraci pripreme

Za koru penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi dodajte mleven orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte smesu u pek papirom obložen okrugli pleh i pecite oko 15 min. na 180 stepeni.

Za to vreme za rolat penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i na kraju lagano umešajte brašno. Smesu pecite u pravougaoni pleh obložen pek papirom. Ispečen rolat izvadite iz rerne, stavite na krpu, premažite džemom i preko njega pospite mlevene ili sitno seckane orahe.

Lagano urolajte koru i ostavite da se hladi. Hladan rolat isecite na kolutove.

Za fil u 1/2 l mleka razmutite brašno i C čvrstin. U ostalo mleko dodajte šećer i C vanilin šećer, pa kad provri dodajte predhodnu smesu i skuvajte gust krem.

U mlak krem dodajte margarin i mutite mikserom dok ne postane penasto. U polovinu fila dodajte seckane žele bombone i suvo grožđe koje ste predhodno potopili u sok od limuna.

Slaganje torte:
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je sa malo džema, pa stavite 1/2 belog fila, poređajte banane, stavite ostatak belog fila, poređajte kolutove rolata, pa sav fil sa suvim grožđem i žele bombonama, preko poređajte kolutove kivija i mandarina ili narandže.

Rastvorite C želatin u 1,5 dl hladne vode i ostavite nekoliko minuta da želira. Nakon toga ga samo malo smlačite i prelijte preko voća na torti.

Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je okolo ukrasite C šlagom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.

Naši proizvodi

Torta - Bistro jezero

Koraci pripreme

Za koru penasto umutite belanca sa šećerom pa dodajte žumanca i kada se sav šećer istopi dodajte mleven orahe i na kraju lagano umešajte brašno sa C praškom za pecivo.

Sipajte smesu u pek papirom obložen okrugli pleh i pecite oko 15 min. na 180 stepeni.

Za to vreme za rolat penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i na kraju lagano umešajte brašno. Smesu pecite u pravougaoni pleh obložen pek papirom. Ispečen rolat izvadite iz rerne, stavite na krpu, premažite džemom i preko njega pospite mlevene ili sitno seckane orahe.

Lagano urolajte koru i ostavite da se hladi. Hladan rolat isecite na kolutove.

Za fil u 1/2 l mleka razmutite brašno i C čvrstin. U ostalo mleko dodajte šećer i C vanilin šećer, pa kad provri dodajte predhodnu smesu i skuvajte gust krem.

U mlak krem dodajte margarin i mutite mikserom dok ne postane penasto. U polovinu fila dodajte seckane žele bombone i suvo grožđe koje ste predhodno potopili u sok od limuna.

Slaganje torte:
Na okruglu tacnu za tortu stavite koru, premažite je sa malo džema, pa stavite 1/2 belog fila, poređajte banane, stavite ostatak belog fila, poređajte kolutove rolata, pa sav fil sa suvim grožđem i žele bombonama, preko poređajte kolutove kivija i mandarina ili narandže.

Rastvorite C želatin u 1,5 dl hladne vode i ostavite nekoliko minuta da želira. Nakon toga ga samo malo smlačite i prelijte preko voća na torti.

Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne, pa je okolo ukrasite C šlagom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept