burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Top voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

10 jaja

10 kašika šećera

10 kašika brašna

2 kg jagoda

Za fil:

1 l mleka

6 kašika C čvrstina

7 kašika brašna belog

300 g+ 200 g kristal šećera

1 margarin

2 C šlaga

5 C vanilin šećera

Top voćna torta

Koraci pripreme

Umutiti 2 kore po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna.

Skuvati 1 l mleka sa C čvrstinom, brašnom i 200 g šećera, sve to umuti i skuva na pari.

Kada se ohladi dodati umućen margarin sa C vanilin šećerom i mutiti da penasto dobijete fil.

U drugu posudu iseci jagode na krugove i posuti sa 300 g šećera da otpuste sok. Kada otpuste jagode sok sa njim premazati koru koja stoji na tacni već.

Kada malo upije kora sok dodati jagode i lepo rasporediti. U međuvremenu pripremljen fil premazati preko jagoda, pa opet staviti jagode, pa opet malo fila i odozgo drugu koru.

Preko druge kore opet malo sok od jagoda da upije kora, pa opet jagode. Preko jagoda fil, pa opet jagode.

Odozgo tortu premazati sa 2 C šlaga i dekorisati jagodama po želji.

Naši proizvodi

Top voćna torta

Koraci pripreme

Umutiti 2 kore po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna.

Skuvati 1 l mleka sa C čvrstinom, brašnom i 200 g šećera, sve to umuti i skuva na pari.

Kada se ohladi dodati umućen margarin sa C vanilin šećerom i mutiti da penasto dobijete fil.

U drugu posudu iseci jagode na krugove i posuti sa 300 g šećera da otpuste sok. Kada otpuste jagode sok sa njim premazati koru koja stoji na tacni već.

Kada malo upije kora sok dodati jagode i lepo rasporediti. U međuvremenu pripremljen fil premazati preko jagoda, pa opet staviti jagode, pa opet malo fila i odozgo drugu koru.

Preko druge kore opet malo sok od jagoda da upije kora, pa opet jagode. Preko jagoda fil, pa opet jagode.

Odozgo tortu premazati sa 2 C šlaga i dekorisati jagodama po želji.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept