0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
2 kg jagoda
1 l mleka
6 kašika C čvrstina
7 kašika brašna belog
300 g+ 200 g kristal šećera
1 margarin
2 C šlaga
5 C vanilin šećera
Umutiti 2 kore po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna.
Skuvati 1 l mleka sa C čvrstinom, brašnom i 200 g šećera, sve to umuti i skuva na pari.
Kada se ohladi dodati umućen margarin sa C vanilin šećerom i mutiti da penasto dobijete fil.
U drugu posudu iseci jagode na krugove i posuti sa 300 g šećera da otpuste sok. Kada otpuste jagode sok sa njim premazati koru koja stoji na tacni već.
Kada malo upije kora sok dodati jagode i lepo rasporediti. U međuvremenu pripremljen fil premazati preko jagoda, pa opet staviti jagode, pa opet malo fila i odozgo drugu koru.
Preko druge kore opet malo sok od jagoda da upije kora, pa opet jagode. Preko jagoda fil, pa opet jagode.
Odozgo tortu premazati sa 2 C šlaga i dekorisati jagodama po želji.
Umutiti 2 kore po 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna.
Skuvati 1 l mleka sa C čvrstinom, brašnom i 200 g šećera, sve to umuti i skuva na pari.
Kada se ohladi dodati umućen margarin sa C vanilin šećerom i mutiti da penasto dobijete fil.
U drugu posudu iseci jagode na krugove i posuti sa 300 g šećera da otpuste sok. Kada otpuste jagode sok sa njim premazati koru koja stoji na tacni već.
Kada malo upije kora sok dodati jagode i lepo rasporediti. U međuvremenu pripremljen fil premazati preko jagoda, pa opet staviti jagode, pa opet malo fila i odozgo drugu koru.
Preko druge kore opet malo sok od jagoda da upije kora, pa opet jagode. Preko jagoda fil, pa opet jagode.
Odozgo tortu premazati sa 2 C šlaga i dekorisati jagodama po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.