burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50

Sveti Nikolska torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50

Sastojci

Za 2 kore:

6 jaja

6 kašika šećera

2 C vanilin šećera

6 kašika ulja

2 C praška za pecivo

6 kašika oraha

6 kašika brašna

Za fil:

4 C pudinga od jagode

2 margarina

1 l mleka

10 komada roler kolača sa ukusom jagode

3 pakovanja jafa kolača sa ukusom maline

10 komada seckanih jagoda uvaljanih sa malo šećera

100 g bele čokolade za kuvanje

400 g C šlag krema

1 l kisela vode

nešto za crtanje ili ukrašavanje po želji

Sveti Nikolska torta

Koraci pripreme

Materijal za 2 kore podeliti na 2 dela i ispeći 2 kore. Kore se peku 15 minuta na 200 stepeni.

Posebno praviti fil tj, skuvati Cpuding sa mlekom pa ga izmiksirati s margarinima i rendanom belom čokoladom.

Kada se malo ohladi, njemu dodati izmrvljene rolere, čokoladu i jagode. Lepo kašikom promešati.

Filovanje:
Preko prve kore naneti fil, preko fila naređati jafa kolače umočene u mleku, a između njih gde su praznine stavljati rendanu čokoladu.

Preko jafe opet staviti fil, a onda i preklopiti drugom korom, pa preko i sa strane premazati sa ostatkom fila.

Posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom, ukrasiti tortu šlagom i naravno ukrasiti po svojoj želji.

Ja sam npr. koristila C kakao i nacrtala ikonu Svetog Nikole.

Naši proizvodi

Sveti Nikolska torta

Koraci pripreme

Materijal za 2 kore podeliti na 2 dela i ispeći 2 kore. Kore se peku 15 minuta na 200 stepeni.

Posebno praviti fil tj, skuvati Cpuding sa mlekom pa ga izmiksirati s margarinima i rendanom belom čokoladom.

Kada se malo ohladi, njemu dodati izmrvljene rolere, čokoladu i jagode. Lepo kašikom promešati.

Filovanje:
Preko prve kore naneti fil, preko fila naređati jafa kolače umočene u mleku, a između njih gde su praznine stavljati rendanu čokoladu.

Preko jafe opet staviti fil, a onda i preklopiti drugom korom, pa preko i sa strane premazati sa ostatkom fila.

Posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom, ukrasiti tortu šlagom i naravno ukrasiti po svojoj želji.

Ja sam npr. koristila C kakao i nacrtala ikonu Svetog Nikole.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept