burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Šubarice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

2 jaja

1 kašičica vanila arome

230 g brašna

3 kašičice C sode bikarbone

100 ml ulja

200 ml mleka

200 ml vode

50 g C kakao praha

300 g kristal šećera

Za fil:

400 ml mleka

5 kašika kristal šećera

1 C puding od vanile

1 kesica C vanilin šećera

(prethodno umućenog u 150 ml mleka)

200 g margarina

Za valjanje:

150 g C kokosovog brašna

Glazura:

120 g čokolade

8 kašika mleka

Šubarice

Koraci pripreme

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Mikserom umutiti belanca sa kristal šećerom, pa polako dodati ostale sastojke.

Pleh posuti sa malo brašna i sipati smešu, peći oko 35 minuta.

Za to vreme pripremiti fil:
U mleko sipati kristal šećer i C vanilin šećer, kada krene da vri sipati razmućen C puding od vanile. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad se smeša malo ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.

Pečenu koru prekriti folijom kako se ne bih sušila, kada se ohladila okruglim malim kalupom vaditi kružiće, naneti fil pomoću špric,malo izravnati pa preko staviti drugi kružić najmanje pritisnuti rukom, nožem namazati stranice oko spojenih kružića pa uvaljati u C kokosovo brašno.

Ponoviti postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.

Čokoladu istopiti sa mlekom, pa premazati šubarice. Staviti na kratko u frižider.

Naši proizvodi

Šubarice

Koraci pripreme

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Mikserom umutiti belanca sa kristal šećerom, pa polako dodati ostale sastojke.

Pleh posuti sa malo brašna i sipati smešu, peći oko 35 minuta.

Za to vreme pripremiti fil:
U mleko sipati kristal šećer i C vanilin šećer, kada krene da vri sipati razmućen C puding od vanile. Kuvati na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad se smeša malo ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.

Pečenu koru prekriti folijom kako se ne bih sušila, kada se ohladila okruglim malim kalupom vaditi kružiće, naneti fil pomoću špric,malo izravnati pa preko staviti drugi kružić najmanje pritisnuti rukom, nožem namazati stranice oko spojenih kružića pa uvaljati u C kokosovo brašno.

Ponoviti postupak dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.

Čokoladu istopiti sa mlekom, pa premazati šubarice. Staviti na kratko u frižider.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept