0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
1 pakovanje piškota
200 ml gaziranog soka od narandže
3 C pudinga od vanile
1 l mleka
1 margarin
500 g voća (malina i višnja)
1 C želatin
250 g C šlaga
800 ml mleka staviti da prokuva, u 200 ml staviti C puding (+5 kašika šećera). Kada mleko prokuva sipati puding, skloniti sa vatre i mešati dok se ne zgusne.
To ostaviti sa strane pokriveno krpom da se ohladi. Voće staviti na vatru da se kuva, kada izađe sva voda (ostane trag kao za džem kada se kuva) skloniti sa vatre.
U 5 kašika vode staviti C želatin, ostaviti da odstoji 10 min. pa sjediniti sa voćem.
Kada se puding ohladi sjediniti sa margarinom (margarin dobro izmiksati da postane penast).
U kalup ređati:r ed piškota natopljenih u sok, C puding i na kraju preliti skuvanim i poluohlađenim voćem.
Staviti u frižider nekih pola sata da se stegne i na kraju ukrasiti C šlagom po želji.
800 ml mleka staviti da prokuva, u 200 ml staviti C puding (+5 kašika šećera). Kada mleko prokuva sipati puding, skloniti sa vatre i mešati dok se ne zgusne.
To ostaviti sa strane pokriveno krpom da se ohladi. Voće staviti na vatru da se kuva, kada izađe sva voda (ostane trag kao za džem kada se kuva) skloniti sa vatre.
U 5 kašika vode staviti C želatin, ostaviti da odstoji 10 min. pa sjediniti sa voćem.
Kada se puding ohladi sjediniti sa margarinom (margarin dobro izmiksati da postane penast).
U kalup ređati:r ed piškota natopljenih u sok, C puding i na kraju preliti skuvanim i poluohlađenim voćem.
Staviti u frižider nekih pola sata da se stegne i na kraju ukrasiti C šlagom po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.