burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Sirotinjski čiz kejk

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

1 pakovanje piškota

200 ml gaziranog soka od narandže

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

1 margarin

500 g voća (malina i višnja)

1 C želatin

250 g C šlaga

Sirotinjski čiz kejk

Koraci pripreme

800 ml mleka staviti da prokuva, u 200 ml staviti C puding (+5 kašika šećera). Kada mleko prokuva sipati puding, skloniti sa vatre i mešati dok se ne zgusne.

To ostaviti sa strane pokriveno krpom da se ohladi. Voće staviti na vatru da se kuva, kada izađe sva voda (ostane trag kao za džem kada se kuva) skloniti sa vatre.

U 5 kašika vode staviti C želatin, ostaviti da odstoji 10 min. pa sjediniti sa voćem.

Kada se puding ohladi sjediniti sa margarinom (margarin dobro izmiksati da postane penast).

U kalup ređati:r ed piškota natopljenih u sok, C puding i na kraju preliti skuvanim i poluohlađenim voćem.

Staviti u frižider nekih pola sata da se stegne i na kraju ukrasiti C šlagom po želji.

Naši proizvodi

Sirotinjski čiz kejk

Koraci pripreme

800 ml mleka staviti da prokuva, u 200 ml staviti C puding (+5 kašika šećera). Kada mleko prokuva sipati puding, skloniti sa vatre i mešati dok se ne zgusne.

To ostaviti sa strane pokriveno krpom da se ohladi. Voće staviti na vatru da se kuva, kada izađe sva voda (ostane trag kao za džem kada se kuva) skloniti sa vatre.

U 5 kašika vode staviti C želatin, ostaviti da odstoji 10 min. pa sjediniti sa voćem.

Kada se puding ohladi sjediniti sa margarinom (margarin dobro izmiksati da postane penast).

U kalup ređati:r ed piškota natopljenih u sok, C puding i na kraju preliti skuvanim i poluohlađenim voćem.

Staviti u frižider nekih pola sata da se stegne i na kraju ukrasiti C šlagom po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept