0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15-20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15-20
1,5-2 pakovanja običnog keksa
1,5-2 pakovanja čokoladnog keksa
1 l slatkog mleka
4 C pudinga sa ukusom čokolade
1 margarin
2 kesice C šlaga
Fil:
U 1 l slatkog mleka skuvati 4 kesice C pudinga i toj smesi dodati 1 margarin. Sačekati da fil ohladne i zgusne se.
Zatim uzeti zgusnuti fil od pudinga i margarina i mazati na keks koji smo prethodno potopili u mlako mleko (kako bi keks omekšao).
Ređati: prvo beli keks (prethodno potopljeni u mlako mlako), pa crni fil (od C pudinga i margarina), pa C šlag i crni keks (isto potopljen u mlako mleko kako bi omekšao) i tako naizmenično kako bi torta bila šarena kad se iseče (imala šareni presek).
Odozgo tortu ukrasiti po želji C šlagom i topljenom čokoladom ili nekim voćem ili ukrasima za tortu.
Fil:
U 1 l slatkog mleka skuvati 4 kesice C pudinga i toj smesi dodati 1 margarin. Sačekati da fil ohladne i zgusne se.
Zatim uzeti zgusnuti fil od pudinga i margarina i mazati na keks koji smo prethodno potopili u mlako mleko (kako bi keks omekšao).
Ređati: prvo beli keks (prethodno potopljeni u mlako mlako), pa crni fil (od C pudinga i margarina), pa C šlag i crni keks (isto potopljen u mlako mleko kako bi omekšao) i tako naizmenično kako bi torta bila šarena kad se iseče (imala šareni presek).
Odozgo tortu ukrasiti po želji C šlagom i topljenom čokoladom ili nekim voćem ili ukrasima za tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.