burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20-30

Rolat torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20-30

Sastojci

Kora

5 Jaja

5 kašika Secer

3 kašika Ulje

5 kašika Brašno

Fil

1500 ml Mleko

5 kesica C Puding sa ukusom vanilina

10 kašika Šećer

200 ml Slatka pavlaka

250 g Margarin

Dekoracija

200 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Rolat torta

5 jaja(potrebno je odvojiti belance od žumanceta) 5kasika šećera, 3 kašike ulje, 5 kašika brašna je potrebno za jednu koru rolata po sledećem principu: u odvojeno belance dodati šećer i mutiti u čvrst sneg zatim dodavati jedno po jedno žumance, dodati ulje promešati zatim dodati i brašno. Odmah ravnomerno sipati u pleh u koji smo stavili pek papir, peći na 200 ° 10-20 minuta u zavisnosti od jačine struje i jačine pećnice. Rolate potrebno uviti u rolat vruće i tako ostaviti da se ohlade. Za vreme hlađenja potrebno napraviti C fil. Za fil nam je potrebno 5 kesica C pudinga od vanile, 1,5 l mleka, 250 g margarina, 10 kašika šećera, 200ml slatke pavlake Skuvati puding, nakon hlađenja u njega dodati prethodno umućen margarin, sjediniti lepo sve pa dodati umućenu slatku pavlaku. Rolate mazati sa dzemom( ja sam koristila džem od jagode) urolati, seći na 1cm debljine. Ređati na plato isečene rolate,preko njega fil, voće po želji (banane) red rolata red fila i voće. Dekorisati umucenim C šlagom.

Koraci pripreme

Kora

Postupak pečenja rolata ponoviti tri puta

Fil

Potrebno ne da puding bude skroz ohladen

Dekoracija

Tortu dekorisati po zelji

Naši proizvodi

Rolat torta

5 jaja(potrebno je odvojiti belance od žumanceta) 5kasika šećera, 3 kašike ulje, 5 kašika brašna je potrebno za jednu koru rolata po sledećem principu: u odvojeno belance dodati šećer i mutiti u čvrst sneg zatim dodavati jedno po jedno žumance, dodati ulje promešati zatim dodati i brašno. Odmah ravnomerno sipati u pleh u koji smo stavili pek papir, peći na 200 ° 10-20 minuta u zavisnosti od jačine struje i jačine pećnice. Rolate potrebno uviti u rolat vruće i tako ostaviti da se ohlade. Za vreme hlađenja potrebno napraviti C fil. Za fil nam je potrebno 5 kesica C pudinga od vanile, 1,5 l mleka, 250 g margarina, 10 kašika šećera, 200ml slatke pavlake Skuvati puding, nakon hlađenja u njega dodati prethodno umućen margarin, sjediniti lepo sve pa dodati umućenu slatku pavlaku. Rolate mazati sa dzemom( ja sam koristila džem od jagode) urolati, seći na 1cm debljine. Ređati na plato isečene rolate,preko njega fil, voće po želji (banane) red rolata red fila i voće. Dekorisati umucenim C šlagom.

Koraci pripreme

Kora

Postupak pečenja rolata ponoviti tri puta

Fil

Potrebno ne da puding bude skroz ohladen

Dekoracija

Tortu dekorisati po zelji

Autor

Bojana Milekic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept