burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Rafaelo torta sa karamelom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za kore:

10 belanaca

10 kašika šećera

2 žumanca

100 g mlevenih pečenih lešnika

4 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

Za fil I:

8 žumanaca

200 g šećera

2 C pudinga ukusa karamela

5 dl mleka

100 g bele čokolade

250 g putera/margarina

100 g C kokosovo brašno

Za fil II:

4 kesice C šlag Classic

2,5 dl kisele vode

100 g C kokosovo brašno

Za dekoraciju:

2 kesice C šlaga Classic

vode prema uputstvu sa kesice

opciono 2 pakovanja Rafaelo kuglica

20 g C kokosovo brašno

Rafaelo torta sa karamelom

Koraci pripreme

Kore:
Ulupajte 5 belanaca, dodajte postepeno 5 kašika šećera i mutite dok se ne rastopi šećer.

Dodajte potom žumance i minimalnom brzinom miksera sjediniti.

Špatulom lagano umešati mlevene lešnike i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Pripremljenu smesu rasporedite u okrugli 24 kalup, poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 20 min.

Možete i u četvrtasti ali na internetu potražite konvertovanje pleha i videćete koliko tteba količinski izmeniti recept.

Ispecite 3 kore.

Fil I:
Umutite žumanca sa 100 g šećera, te ih skuvajte u sudu na pari, a zatim ih ostavite da se ohlade.

U šerpi šireg dna sipajte ostatak šećera, zagrevajte na tihoj vatri i rastopite u karamel.

Na karamel sipajte 4 dl mleka, pa mešajte povremeno dok se karamel ne rastvori. Pazite na reakciju kada u karamel sipate mleko.

Puding prašak rastvorite u 1 dl mleka, umešajte u vrelo karamel mleko, pa kuvajte dok ponovo ne proključa.

Sklonite sud sa vatre, pa ga ohladite uz obavezno prekrivanje providnom folijom fila da se ne bi stvorila tvrda korica.

Ulupajte omekšali puter/margarin sa otopljenom i malo prohlađenom belom čokoladom, pa dodajte postepeno prvo karamel krem, a potom i kuvana žumanca. Na kraju umešajte kokos i sve lepo umutite.

Fil II i postupak filovanja:
Umutite šlag sa hladnom kiselom vodom, te umešajte kokos.

Kore premazujte prvom filom I, pa slojem fila II a na poslednu stavite samo fil I.

Dekoracija:
Rafaelo kuglice možete ( npr.3 ili 4 ) preseći na nepravilne polovine i iste utisnite na sredinu po stranici torte.

Umutite šlag sa vodom hladnom. Šlag naneti odozgo i na gornji i donji deo stranice (oboda) torte.

U sredini ostaju vidne polovine rafaelo kuglica.

Odozgo stavite preostale četiri rafaelo kuglice, pospite sa malo kokosa i mlevenih i srvkanih lešnika.

Tortu sam posula zlatnim štrasom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Rafaelo torta sa karamelom

Koraci pripreme

Kore:
Ulupajte 5 belanaca, dodajte postepeno 5 kašika šećera i mutite dok se ne rastopi šećer.

Dodajte potom žumance i minimalnom brzinom miksera sjediniti.

Špatulom lagano umešati mlevene lešnike i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Pripremljenu smesu rasporedite u okrugli 24 kalup, poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 20 min.

Možete i u četvrtasti ali na internetu potražite konvertovanje pleha i videćete koliko tteba količinski izmeniti recept.

Ispecite 3 kore.

Fil I:
Umutite žumanca sa 100 g šećera, te ih skuvajte u sudu na pari, a zatim ih ostavite da se ohlade.

U šerpi šireg dna sipajte ostatak šećera, zagrevajte na tihoj vatri i rastopite u karamel.

Na karamel sipajte 4 dl mleka, pa mešajte povremeno dok se karamel ne rastvori. Pazite na reakciju kada u karamel sipate mleko.

Puding prašak rastvorite u 1 dl mleka, umešajte u vrelo karamel mleko, pa kuvajte dok ponovo ne proključa.

Sklonite sud sa vatre, pa ga ohladite uz obavezno prekrivanje providnom folijom fila da se ne bi stvorila tvrda korica.

Ulupajte omekšali puter/margarin sa otopljenom i malo prohlađenom belom čokoladom, pa dodajte postepeno prvo karamel krem, a potom i kuvana žumanca. Na kraju umešajte kokos i sve lepo umutite.

Fil II i postupak filovanja:
Umutite šlag sa hladnom kiselom vodom, te umešajte kokos.

Kore premazujte prvom filom I, pa slojem fila II a na poslednu stavite samo fil I.

Dekoracija:
Rafaelo kuglice možete ( npr.3 ili 4 ) preseći na nepravilne polovine i iste utisnite na sredinu po stranici torte.

Umutite šlag sa vodom hladnom. Šlag naneti odozgo i na gornji i donji deo stranice (oboda) torte.

U sredini ostaju vidne polovine rafaelo kuglica.

Odozgo stavite preostale četiri rafaelo kuglice, pospite sa malo kokosa i mlevenih i srvkanih lešnika.

Tortu sam posula zlatnim štrasom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept