0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8 jaja
12 kašika šećera
140 g C kokosa
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 l mleka
8 žumanaca
200 g šećera
2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
2 kašike brašna
2 C vanilin šećera
250 g margarina
40 g C šlaga u prahu
60 g mleka u prahu
500 g očišćenih jagoda
200 g šećera
2 C pudinga od jagode
250 ml vode
C šlag
C kokos
jagode
čokolada
4 belanca izraditi u čvrst sneg, nastaviti postepeno dodavati 6 kašika šećera,1 kašiku brašna pomešati sa 1/2 C praška za pecivo i 70 g C kokosa i dodati u belanac i lagano sve sjediniti.
Peći ovako dve kore na 180°C 20-tak minuta dok ne požute korice.
Žumanca, C puding od slatke pavlake, brašno, šećer i C vanilin šećer izraditi sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
Kada mleko provri dodati sastojke i skuvati fil.
Margarin izraditi sa C šlagom u prahu i umešati u hladan fil. Dodati mleko u prahu i sve dobro sjediniti.
Držati u frižideru 1h.
Puding od jagode, 4 kašike šećera i malo vode izmešati. Ostatak šećera i vode dodati u jagode i kuvati 15 minuta.
U skuvane jagode dodati pripremljen puding i kuvati dok se ne zgusne.
Sa vrućim filom premazati kore, pola fila staviti na jednu, a pola na drugu koru.
Kada se ohladi staviti žuti fil, pa koru sa filom od jagoda, pa opet zuti fil...
Preko tortu ukrasiti C šlagom..
4 belanca izraditi u čvrst sneg, nastaviti postepeno dodavati 6 kašika šećera,1 kašiku brašna pomešati sa 1/2 C praška za pecivo i 70 g C kokosa i dodati u belanac i lagano sve sjediniti.
Peći ovako dve kore na 180°C 20-tak minuta dok ne požute korice.
Žumanca, C puding od slatke pavlake, brašno, šećer i C vanilin šećer izraditi sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
Kada mleko provri dodati sastojke i skuvati fil.
Margarin izraditi sa C šlagom u prahu i umešati u hladan fil. Dodati mleko u prahu i sve dobro sjediniti.
Držati u frižideru 1h.
Puding od jagode, 4 kašike šećera i malo vode izmešati. Ostatak šećera i vode dodati u jagode i kuvati 15 minuta.
U skuvane jagode dodati pripremljen puding i kuvati dok se ne zgusne.
Sa vrućim filom premazati kore, pola fila staviti na jednu, a pola na drugu koru.
Kada se ohladi staviti žuti fil, pa koru sa filom od jagoda, pa opet zuti fil...
Preko tortu ukrasiti C šlagom..
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.