burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Rafaelo torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

8 jaja

12 kašika šećera

140 g C kokosa

2 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

Zuti fil:

1 l mleka

8 žumanaca

200 g šećera

2 C pudinga sa ukusom slatke pavlake

2 kašike brašna

2 C vanilin šećera

250 g margarina

40 g C šlaga u prahu

60 g mleka u prahu

Fil od jagoda:

500 g očišćenih jagoda

200 g šećera

2 C pudinga od jagode

250 ml vode

Dekoracija:

C šlag

C kokos

jagode

čokolada

Rafaelo torta sa jagodama

Koraci pripreme

4 belanca izraditi u čvrst sneg, nastaviti postepeno dodavati 6 kašika šećera,1 kašiku brašna pomešati sa 1/2 C praška za pecivo i 70 g C kokosa i dodati u belanac i lagano sve sjediniti.

Peći ovako dve kore na 180°C 20-tak minuta dok ne požute korice.

Žumanca, C puding od slatke pavlake, brašno, šećer i C vanilin šećer izraditi sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada mleko provri dodati sastojke i skuvati fil.

Margarin izraditi sa C šlagom u prahu i umešati u hladan fil. Dodati mleko u prahu i sve dobro sjediniti.

Držati u frižideru 1h.

Puding od jagode, 4 kašike šećera i malo vode izmešati. Ostatak šećera i vode dodati u jagode i kuvati 15 minuta.

U skuvane jagode dodati pripremljen puding i kuvati dok se ne zgusne.

Sa vrućim filom premazati kore, pola fila staviti na jednu, a pola na drugu koru.

Kada se ohladi staviti žuti fil, pa koru sa filom od jagoda, pa opet zuti fil...

Preko tortu ukrasiti C šlagom..

Naši proizvodi

Rafaelo torta sa jagodama

Koraci pripreme

4 belanca izraditi u čvrst sneg, nastaviti postepeno dodavati 6 kašika šećera,1 kašiku brašna pomešati sa 1/2 C praška za pecivo i 70 g C kokosa i dodati u belanac i lagano sve sjediniti.

Peći ovako dve kore na 180°C 20-tak minuta dok ne požute korice.

Žumanca, C puding od slatke pavlake, brašno, šećer i C vanilin šećer izraditi sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada mleko provri dodati sastojke i skuvati fil.

Margarin izraditi sa C šlagom u prahu i umešati u hladan fil. Dodati mleko u prahu i sve dobro sjediniti.

Držati u frižideru 1h.

Puding od jagode, 4 kašike šećera i malo vode izmešati. Ostatak šećera i vode dodati u jagode i kuvati 15 minuta.

U skuvane jagode dodati pripremljen puding i kuvati dok se ne zgusne.

Sa vrućim filom premazati kore, pola fila staviti na jednu, a pola na drugu koru.

Kada se ohladi staviti žuti fil, pa koru sa filom od jagoda, pa opet zuti fil...

Preko tortu ukrasiti C šlagom..

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept