0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
25
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
25
7 jaja
26 kašika šećera
21 kašika brašna
200 g C kokosa
lešnik
2 margarina
100 g bele čokolade
200 g mleka u prahu
1 l mleka
2 C krem šlaga
Kora:
Umutiti 7 belanaca u čvrsto, dodati 14 kašika šećera i 14 kašika brašna. Peći 40,50 minuta na 170 stepeni, pek papir potreban.
Fil:
7 žumanca, 12 kašika šećera i 7 kašika brašna, umutiti sa malo mleka. Litar mleka staviti da provri, pa dodati prethodnu smesu (to malo mleka je od ovih litar) mešati dok ne postane gusta.
Umutiti margarin pa dodati u ohlađen fil. Fil podeliti na 2 dela, u jedan deo dodati jednu rastopljenu belu čokoladu, a u drugi pečene mlevene lešnike.
Rafelo fil:
Staviti 100 ml vode i 200 g šećera da provri, dodati 1 margarin i mešati dok se ne rastopi, dodati 200 g C kokosa i 200 g mleka u prahu. Nauljiti alu foliju i razvuci masu u veličini kore pa ohladiti.
Filovanje:
Kora, fil od lešnika, preko prebaciti fil (koru) od rafaela sa folije, pa beli fil od čokolade.
Tortu premazati C krem šlagom i posuti kokosom i mlevenim lešnicima.
Kora:
Umutiti 7 belanaca u čvrsto, dodati 14 kašika šećera i 14 kašika brašna. Peći 40,50 minuta na 170 stepeni, pek papir potreban.
Fil:
7 žumanca, 12 kašika šećera i 7 kašika brašna, umutiti sa malo mleka. Litar mleka staviti da provri, pa dodati prethodnu smesu (to malo mleka je od ovih litar) mešati dok ne postane gusta.
Umutiti margarin pa dodati u ohlađen fil. Fil podeliti na 2 dela, u jedan deo dodati jednu rastopljenu belu čokoladu, a u drugi pečene mlevene lešnike.
Rafelo fil:
Staviti 100 ml vode i 200 g šećera da provri, dodati 1 margarin i mešati dok se ne rastopi, dodati 200 g C kokosa i 200 g mleka u prahu. Nauljiti alu foliju i razvuci masu u veličini kore pa ohladiti.
Filovanje:
Kora, fil od lešnika, preko prebaciti fil (koru) od rafaela sa folije, pa beli fil od čokolade.
Tortu premazati C krem šlagom i posuti kokosom i mlevenim lešnicima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.