burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Rafaelo rozen torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

1 pakovanje od 8 rozen korica

1 konzerva 397 g gustog slatkog kondenzovanog mleka

200 g maslaca

200 g bele čokolade

100 g kokosa C

150 ml mleka

1 kesica C šlaga

Rafaelo rozen torta

Koraci pripreme

Čokoladu istopiti i ostaviti da se malo prohladi. Ako se topi na pari paziti da dno posude ne dodiruje vodu, ako se topi u mikrotalasnoj, topiti u intervalima, 25 sekundi, izmešati pa još 15 sekundi, jer ako se čokolada pregreje postaće mrvičasta i zgrudvana.

Umutiti C šlag prah s mlekom, nije potrebno pošećeriti.

Dodati umućenom šlagu maslac omekšao na sobnoj temperaturi i kondenzovano mlako i izmešati.

Dodati i istopljenu čokoladi i C kokos i još jednom sve dobro izmešati i ostaviti pola sata u frižider.

Filovati korice tako što će se na svaku naneti 4 pune kašike fila, za gornju koru dovoljno je 2 kašike fila, tek toliko da se zalepi kokos.

Svaku koricu pre nanošenja fila dobro ravnomerno pritisnuti na prethodni sloj.

Posuti C kokosom.

Naši proizvodi

Rafaelo rozen torta

Koraci pripreme

Čokoladu istopiti i ostaviti da se malo prohladi. Ako se topi na pari paziti da dno posude ne dodiruje vodu, ako se topi u mikrotalasnoj, topiti u intervalima, 25 sekundi, izmešati pa još 15 sekundi, jer ako se čokolada pregreje postaće mrvičasta i zgrudvana.

Umutiti C šlag prah s mlekom, nije potrebno pošećeriti.

Dodati umućenom šlagu maslac omekšao na sobnoj temperaturi i kondenzovano mlako i izmešati.

Dodati i istopljenu čokoladi i C kokos i još jednom sve dobro izmešati i ostaviti pola sata u frižider.

Filovati korice tako što će se na svaku naneti 4 pune kašike fila, za gornju koru dovoljno je 2 kašike fila, tek toliko da se zalepi kokos.

Svaku koricu pre nanošenja fila dobro ravnomerno pritisnuti na prethodni sloj.

Posuti C kokosom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept