burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija22

Quattro torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
22

Sastojci

Za kore:

5 jaja

15 kašika šećera

13 kašika ulja

13 kašika mleka

15 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

3,5 kašike C kakao praha

Za fil 1 i 2:

3 banane

2 C pudinga od vanile

700 ml mleka

150 g šećera

150 g margarina

Za fil 3:

800 ml mleka

3 C pudinga od čokolade

100 g šećera

100 g čokolade

150 g čokoladnog namaza

200 g margarina sobne temperature

Quattro torta

Koraci pripreme

Kore:
Sve sastojke spojiti i istresti smesu u kalup (26 cm) koji je pretežno obložen pek papirom, peći na 180°C 20-23 min. proveriti čačkalicom da li je pečena.

Koru sam presekla na 3 dela, s tim da je jedna nevidljiva ispod fila, odnosno manja od ostalih. Kore topiti čokoladnim mlekom pre filovanja.

Priprema prvog i drugog fila:
U šerpu staviti mleko i šećer da prokuva, s tim da se odvoji jedna čaša mleka da bi se puding u prahu posebno umutio. Puding skuvati standardno i kada se zgusnuo dodati odmah margarin u vreo puding i promešati dok se ne istopi.

Banane izgnječiti i u njih dodati 4-5 kašika vrućeg pudinga, lepo promešati i sipati preko korice. Pa preko fila od banana preliti sam puding od vanile, pa staviti drugu koricu. Ostaviti par sati da se stegne dobro, može i u zamrzivač ako žurite.

Priprema trećeg fila:
Odvojiti od mleka 200 ml i umešati zajedno sa 3 pudinga i ostaviti sa strane. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. Kada prokuva dodati puding i kuvati još 2-3 minuta - odnosno dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini.

Zbog bržeg hlađenja možete prebaciti smesu u neku drugu posudu i pokriti folijom i ostaviti da se fil u potpunosti ohladi.

U ohlađen puding umiksati čokoladni namaz, a zatim u posebnoj posudi umiksati kremasto margarin i sve zajedno dobro sjediniti mikserom.

Fil se odvoji na dva dela.

Naši proizvodi

Quattro torta

Koraci pripreme

Kore:
Sve sastojke spojiti i istresti smesu u kalup (26 cm) koji je pretežno obložen pek papirom, peći na 180°C 20-23 min. proveriti čačkalicom da li je pečena.

Koru sam presekla na 3 dela, s tim da je jedna nevidljiva ispod fila, odnosno manja od ostalih. Kore topiti čokoladnim mlekom pre filovanja.

Priprema prvog i drugog fila:
U šerpu staviti mleko i šećer da prokuva, s tim da se odvoji jedna čaša mleka da bi se puding u prahu posebno umutio. Puding skuvati standardno i kada se zgusnuo dodati odmah margarin u vreo puding i promešati dok se ne istopi.

Banane izgnječiti i u njih dodati 4-5 kašika vrućeg pudinga, lepo promešati i sipati preko korice. Pa preko fila od banana preliti sam puding od vanile, pa staviti drugu koricu. Ostaviti par sati da se stegne dobro, može i u zamrzivač ako žurite.

Priprema trećeg fila:
Odvojiti od mleka 200 ml i umešati zajedno sa 3 pudinga i ostaviti sa strane. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. Kada prokuva dodati puding i kuvati još 2-3 minuta - odnosno dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini.

Zbog bržeg hlađenja možete prebaciti smesu u neku drugu posudu i pokriti folijom i ostaviti da se fil u potpunosti ohladi.

U ohlađen puding umiksati čokoladni namaz, a zatim u posebnoj posudi umiksati kremasto margarin i sve zajedno dobro sjediniti mikserom.

Fil se odvoji na dva dela.

Autor

Merima

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept