0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
22
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
22
5 jaja
15 kašika šećera
13 kašika ulja
13 kašika mleka
15 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
3,5 kašike C kakao praha
3 banane
2 C pudinga od vanile
700 ml mleka
150 g šećera
150 g margarina
800 ml mleka
3 C pudinga od čokolade
100 g šećera
100 g čokolade
150 g čokoladnog namaza
200 g margarina sobne temperature
Kore:
Sve sastojke spojiti i istresti smesu u kalup (26 cm) koji je pretežno obložen pek papirom, peći na 180°C 20-23 min. proveriti čačkalicom da li je pečena.
Koru sam presekla na 3 dela, s tim da je jedna nevidljiva ispod fila, odnosno manja od ostalih. Kore topiti čokoladnim mlekom pre filovanja.
Priprema prvog i drugog fila:
U šerpu staviti mleko i šećer da prokuva, s tim da se odvoji jedna čaša mleka da bi se puding u prahu posebno umutio. Puding skuvati standardno i kada se zgusnuo dodati odmah margarin u vreo puding i promešati dok se ne istopi.
Banane izgnječiti i u njih dodati 4-5 kašika vrućeg pudinga, lepo promešati i sipati preko korice. Pa preko fila od banana preliti sam puding od vanile, pa staviti drugu koricu. Ostaviti par sati da se stegne dobro, može i u zamrzivač ako žurite.
Priprema trećeg fila:
Odvojiti od mleka 200 ml i umešati zajedno sa 3 pudinga i ostaviti sa strane. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. Kada prokuva dodati puding i kuvati još 2-3 minuta - odnosno dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini.
Zbog bržeg hlađenja možete prebaciti smesu u neku drugu posudu i pokriti folijom i ostaviti da se fil u potpunosti ohladi.
U ohlađen puding umiksati čokoladni namaz, a zatim u posebnoj posudi umiksati kremasto margarin i sve zajedno dobro sjediniti mikserom.
Fil se odvoji na dva dela.
Kore:
Sve sastojke spojiti i istresti smesu u kalup (26 cm) koji je pretežno obložen pek papirom, peći na 180°C 20-23 min. proveriti čačkalicom da li je pečena.
Koru sam presekla na 3 dela, s tim da je jedna nevidljiva ispod fila, odnosno manja od ostalih. Kore topiti čokoladnim mlekom pre filovanja.
Priprema prvog i drugog fila:
U šerpu staviti mleko i šećer da prokuva, s tim da se odvoji jedna čaša mleka da bi se puding u prahu posebno umutio. Puding skuvati standardno i kada se zgusnuo dodati odmah margarin u vreo puding i promešati dok se ne istopi.
Banane izgnječiti i u njih dodati 4-5 kašika vrućeg pudinga, lepo promešati i sipati preko korice. Pa preko fila od banana preliti sam puding od vanile, pa staviti drugu koricu. Ostaviti par sati da se stegne dobro, može i u zamrzivač ako žurite.
Priprema trećeg fila:
Odvojiti od mleka 200 ml i umešati zajedno sa 3 pudinga i ostaviti sa strane. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. Kada prokuva dodati puding i kuvati još 2-3 minuta - odnosno dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu i mešati dok se ne sjedini.
Zbog bržeg hlađenja možete prebaciti smesu u neku drugu posudu i pokriti folijom i ostaviti da se fil u potpunosti ohladi.
U ohlađen puding umiksati čokoladni namaz, a zatim u posebnoj posudi umiksati kremasto margarin i sve zajedno dobro sjediniti mikserom.
Fil se odvoji na dva dela.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.