burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija8

Puding od jagode

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
8

Sastojci

Prvi sloj-kora

150 g mlevenog keksa

50 g mlevenog badema

50 ml mleka

50 g margarina

25 g crna čokolada

Drugi i peti sloj -svaki po:

80 g bela čokolada

2 kašika mleka

Treći sloj

250 g jagoda

3 kašika šećera

Četvrti sloj

1 kesica C Puding sa ukusom jagode

500 ml mleka

20 g bela čokolada

3 kašika šećera

Dekoracija

100 g jagoda

20 g C Kokosovo brašno

nekoliko kašičica Dr.Oetker dekor mix srca

nekoliko komad čoko štapića

Puding od jagode

Ne mora uvek puding u čaši , može i kao torta

Koraci pripreme

Prvi sloj

Donju koru napraviti od mlevenog keksa i badema sa dodatkom topljene čokolade sa malo mleka i margarina i utisnuti je u kalup.

Drugi sloj

Otopiti belu čokoladu sa malo mleka ,pa njom preliti donju koru.
Staviti u frižider da se stegne.

Treći sloj

Iseckane jagode skuvati sa 3 kašike šećera i ostaviti da se prohlade, pa ih preliti preko bele čokolade.

Četvrti sloj

Skuvati puding po uputstvu na kesici i u njega dodati malo bele čokolade .Kada se prohladi , preko jagoda naliti sloj od pudinga.

Peti sloj

Otopiti belu čokoladu sa malo mleka ,pa njom preliti preko pudinga.
Ostaviti u frižideru da se stegne.

Dekoracija

Ohlađen puding izvaditi iz kalupa i po vrhu dekorisati kokosom, jagodama , srcima i čokoladnim štapićima.

Prijatno!

Naši proizvodi

Puding od jagode

Ne mora uvek puding u čaši , može i kao torta

Koraci pripreme

Prvi sloj

Donju koru napraviti od mlevenog keksa i badema sa dodatkom topljene čokolade sa malo mleka i margarina i utisnuti je u kalup.

Drugi sloj

Otopiti belu čokoladu sa malo mleka ,pa njom preliti donju koru.
Staviti u frižider da se stegne.

Treći sloj

Iseckane jagode skuvati sa 3 kašike šećera i ostaviti da se prohlade, pa ih preliti preko bele čokolade.

Četvrti sloj

Skuvati puding po uputstvu na kesici i u njega dodati malo bele čokolade .Kada se prohladi , preko jagoda naliti sloj od pudinga.

Peti sloj

Otopiti belu čokoladu sa malo mleka ,pa njom preliti preko pudinga.
Ostaviti u frižideru da se stegne.

Dekoracija

Ohlađen puding izvaditi iz kalupa i po vrhu dekorisati kokosom, jagodama , srcima i čokoladnim štapićima.

Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept