0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10-15
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10-15
200 g keksa
2 l mleka
300 g šećera
5-6 kesica C vanilin šećera
250 g C pšeničnog griza
2 kesice C pudinga od vanile
2-3 kesice C šlag krema
300 g malina
300 g voća po želji
Za početak pripremite kalup u koji ćete poređati keks tako da prekrijete celu površinu pleha. Idealno bi bilo da pleh bude dimenzija oko 35x25, dakle uži, a dublji. Mada možete i na većem poslužavniku.
Prvi fil:
U šerpicu zagrejemo oko 800-900 ml mleka, dodamo 150 g sećera i kada provri sipamo C griz i ostavimo da prokuva oko 3-4 minuta uz povremeno mešanje.
Nakon toga sklonimo sa vatre, dodamo nekoliko kesica C vanilin šećer i vruću smesu prelijemo preko keksa.
Nakon što prelijemo preko smese stavimo 300 g malina ili bilo koje drugo voće po želji.
Drugi fil:
U šerpicu sipamo oko 500-600 ml mleka. Dodamo 150 g šećera i nekoliko kesica C vanilin šećer. U ostatak mleka razmutimo 2 kesice C puding od vanile i kada mleko počne da vri dodamo puding. Kuvamo nekoliko minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje.
Kada se zgusne sklonimo sa vatre i ostavimo da se prohladi. Nakon kratkog hlađenja fil prelijemo preko malina i opet odozgo pospemo oko 300 g voća po želji.
Idealno bi bilo da ovo pripremimo uveče i da celu smesu ostavimo preko noći da se ohladi. Mada i posle 2-3 sata hlađenja u frižideru će biti spremno za dekoriranje (iz iskustva).
Dekorišemo tako što umutimo 2 kesice C šlag kreme (provereno se najbolje i najbrže muti), i prelijemo preko tortice.
Na šlag se može opet dodati voće i narendati čokolada. Poslužiti hladno.
Za početak pripremite kalup u koji ćete poređati keks tako da prekrijete celu površinu pleha. Idealno bi bilo da pleh bude dimenzija oko 35x25, dakle uži, a dublji. Mada možete i na većem poslužavniku.
Prvi fil:
U šerpicu zagrejemo oko 800-900 ml mleka, dodamo 150 g sećera i kada provri sipamo C griz i ostavimo da prokuva oko 3-4 minuta uz povremeno mešanje.
Nakon toga sklonimo sa vatre, dodamo nekoliko kesica C vanilin šećer i vruću smesu prelijemo preko keksa.
Nakon što prelijemo preko smese stavimo 300 g malina ili bilo koje drugo voće po želji.
Drugi fil:
U šerpicu sipamo oko 500-600 ml mleka. Dodamo 150 g šećera i nekoliko kesica C vanilin šećer. U ostatak mleka razmutimo 2 kesice C puding od vanile i kada mleko počne da vri dodamo puding. Kuvamo nekoliko minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje.
Kada se zgusne sklonimo sa vatre i ostavimo da se prohladi. Nakon kratkog hlađenja fil prelijemo preko malina i opet odozgo pospemo oko 300 g voća po želji.
Idealno bi bilo da ovo pripremimo uveče i da celu smesu ostavimo preko noći da se ohladi. Mada i posle 2-3 sata hlađenja u frižideru će biti spremno za dekoriranje (iz iskustva).
Dekorišemo tako što umutimo 2 kesice C šlag kreme (provereno se najbolje i najbrže muti), i prelijemo preko tortice.
Na šlag se može opet dodati voće i narendati čokolada. Poslužiti hladno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.