burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10-15

Prolećni kremić belić

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10-15

Sastojci

200 g keksa

2 l mleka

300 g šećera

5-6 kesica C vanilin šećera

250 g C pšeničnog griza

2 kesice C pudinga od vanile

2-3 kesice C šlag krema

300 g malina

300 g voća po želji

Prolećni kremić belić

Koraci pripreme

Za početak pripremite kalup u koji ćete poređati keks tako da prekrijete celu površinu pleha. Idealno bi bilo da pleh bude dimenzija oko 35x25, dakle uži, a dublji. Mada možete i na većem poslužavniku.

Prvi fil:
U šerpicu zagrejemo oko 800-900 ml mleka, dodamo 150 g sećera i kada provri sipamo C griz i ostavimo da prokuva oko 3-4 minuta uz povremeno mešanje.

Nakon toga sklonimo sa vatre, dodamo nekoliko kesica C vanilin šećer i vruću smesu prelijemo preko keksa.

Nakon što prelijemo preko smese stavimo 300 g malina ili bilo koje drugo voće po želji.

Drugi fil:
U šerpicu sipamo oko 500-600 ml mleka. Dodamo 150 g šećera i nekoliko kesica C vanilin šećer. U ostatak mleka razmutimo 2 kesice C puding od vanile i kada mleko počne da vri dodamo puding. Kuvamo nekoliko minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

Kada se zgusne sklonimo sa vatre i ostavimo da se prohladi. Nakon kratkog hlađenja fil prelijemo preko malina i opet odozgo pospemo oko 300 g voća po želji.

Idealno bi bilo da ovo pripremimo uveče i da celu smesu ostavimo preko noći da se ohladi. Mada i posle 2-3 sata hlađenja u frižideru će biti spremno za dekoriranje (iz iskustva).

Dekorišemo tako što umutimo 2 kesice C šlag kreme (provereno se najbolje i najbrže muti), i prelijemo preko tortice.

Na šlag se može opet dodati voće i narendati čokolada. Poslužiti hladno.

Naši proizvodi

Prolećni kremić belić

Koraci pripreme

Za početak pripremite kalup u koji ćete poređati keks tako da prekrijete celu površinu pleha. Idealno bi bilo da pleh bude dimenzija oko 35x25, dakle uži, a dublji. Mada možete i na većem poslužavniku.

Prvi fil:
U šerpicu zagrejemo oko 800-900 ml mleka, dodamo 150 g sećera i kada provri sipamo C griz i ostavimo da prokuva oko 3-4 minuta uz povremeno mešanje.

Nakon toga sklonimo sa vatre, dodamo nekoliko kesica C vanilin šećer i vruću smesu prelijemo preko keksa.

Nakon što prelijemo preko smese stavimo 300 g malina ili bilo koje drugo voće po želji.

Drugi fil:
U šerpicu sipamo oko 500-600 ml mleka. Dodamo 150 g šećera i nekoliko kesica C vanilin šećer. U ostatak mleka razmutimo 2 kesice C puding od vanile i kada mleko počne da vri dodamo puding. Kuvamo nekoliko minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

Kada se zgusne sklonimo sa vatre i ostavimo da se prohladi. Nakon kratkog hlađenja fil prelijemo preko malina i opet odozgo pospemo oko 300 g voća po želji.

Idealno bi bilo da ovo pripremimo uveče i da celu smesu ostavimo preko noći da se ohladi. Mada i posle 2-3 sata hlađenja u frižideru će biti spremno za dekoriranje (iz iskustva).

Dekorišemo tako što umutimo 2 kesice C šlag kreme (provereno se najbolje i najbrže muti), i prelijemo preko tortice.

Na šlag se može opet dodati voće i narendati čokolada. Poslužiti hladno.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept