burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30 parčeta

Prolećna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30 parčeta

Sastojci

Za kore:

10 jaja

10 kašika šećera

10 kašika brašna

1/2 C praška za pecivo

Fil:

600 ml mleka

5 kašika šećera

6 žumanca

1 C puding sa ukusom slatke pavlake

200 ml slatke pavlake

Za ukrašavanje:

2 kesice C šlaga

Prolećna torta

Koraci pripreme

2 kore:
Umititi 5 belanaca, postepeno dodavati 5 kašika šećera i 2 žumanca. Kad se lepo umuti umešati 5 kašika brašna i 1/2 kašičice C praška za pecivo. Ispeći ovakve 2 kore.

Fil:
Staviti da se zagreva 1/2 l mleka. Za to vreme umutiti 6 žumanca sa 5 kašika šećera, umešati puding i 100 ml mleka.

Masu sipati u zagrejano mleko i kuvati na laganoj vatri dok se lepo ne zgusne. Ohlađeni fil sjedini sa umućenom slatkom pavlakom.

Prvu koru premazati filom, poređati jagode, pa preko tanak sloj fila, stavi drugu koru pa fil i jagode.

Odozgore preliti C šlagom.

Naši proizvodi

Prolećna torta

Koraci pripreme

2 kore:
Umititi 5 belanaca, postepeno dodavati 5 kašika šećera i 2 žumanca. Kad se lepo umuti umešati 5 kašika brašna i 1/2 kašičice C praška za pecivo. Ispeći ovakve 2 kore.

Fil:
Staviti da se zagreva 1/2 l mleka. Za to vreme umutiti 6 žumanca sa 5 kašika šećera, umešati puding i 100 ml mleka.

Masu sipati u zagrejano mleko i kuvati na laganoj vatri dok se lepo ne zgusne. Ohlađeni fil sjedini sa umućenom slatkom pavlakom.

Prvu koru premazati filom, poređati jagode, pa preko tanak sloj fila, stavi drugu koru pa fil i jagode.

Odozgore preliti C šlagom.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept