burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posna torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 kore od po:

1 čaša od jogurta sok od narandže - gazirani

1 čaša šećera

2 čaše brašna

2 kašike ulja

2 kašike džema od kajsije

1 prašak za pecivo

Za fil:

1 l gaziranog soka od narandže

200 g pudinga od vanile

400 g margarina

200 g šećera u prahu C

800 g malina

Dekoracija:

300 g posni šlag C

300 ml mineralne vode

100 g bele čokolade

6 kašika ulja

100 g crne čokolade

30 g zelene mrvice za torte

Posna torta sa malinama

Koraci pripreme

U vanglicu sipajte sok od narandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo. Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Peći u pleh koga ste obložili papirom za pečenje na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još jednu identičnu koru. Ohladiti!

Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.

Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.

Finalni postupak: Kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.

Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopite crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.

Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira isipajte crnu, a na pola belu čokoladu.

Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi ,a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.

Šlag umutite sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte.

Dobro rashladiti. Uživati u divnom ukusu.

Naši proizvodi

Posna torta sa malinama

Koraci pripreme

U vanglicu sipajte sok od narandže, dodajte šećer, ulje, džem i brašno pomešanim sa praškom za pecivo. Smesu umutiti varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Peći u pleh koga ste obložili papirom za pečenje na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još jednu identičnu koru. Ohladiti!

Puding razmutite sa malo soka, a ostatak soka stavite da se zagreva. Kad provri dodajte puding, smanjite temperaturu i zakuvajte puding na uobičajeni način uz neprestano mešanje. Ohladiti.

Margarin umutite penasto. Dodajte šećer u prahu i polako dodajte, kašiku po kašiku skuvanog pudinga. Umutite u penastu smesu.

Finalni postupak: Kora, pola malina, pola fila, kora, maline, fil.

Otopiti belu čokoladu sa 3 kašike ulja. Otopite crnu čokoladu sa 3 kašika ulja. Prohladite.

Papir za pečenje iseći po obimu i visini torte. Na pola papira isipajte crnu, a na pola belu čokoladu.

Pospite zelenim mrvicama. Pustite par minuta da se prohladi ,a onda makazama isecite pek papir zajedno sa čokoladom. Ostavite da se stegne čokolada.

Šlag umutite sa mineralnom vodom čvrsto i dekorišite tortu po želji. Skidati čokoladu sa papira, naizmenično crnu i belu i ređati oko torte.

Dobro rashladiti. Uživati u divnom ukusu.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept