burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Posna torta sa keksom i jabukama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

1 kg jabuka

8 kašika šećera

100 g C kokosa

2 C pudinga od vanile

1 kašičica cimeta

5 kašika mlevenih oraha

50 g suvog grožđa

250 g keksa

1 kesica C šlaga

125 g margarina

Posna torta sa keksom i jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oprati oljustiti, izrendati i dinstati 10 minuta sa 2 kašike šećera.

Dodati orahe, cimet, suvo grožđe, promešati i sipati u kalup prečnika 24 cm u koji je poređan keks.

U 0,5 l vode skuvati C puding sa 6 kašika šećera.

U vruće dodati margarin, C kokos. izmešati dok se ne istopi margarin i sipati preko keksa koji je poređan preko fila od jabuka.

Ohladiti tortu i premazati umućenim C šlagom sa kiselom vodom.

Naši proizvodi

Posna torta sa keksom i jabukama

Koraci pripreme

Jabuke oprati oljustiti, izrendati i dinstati 10 minuta sa 2 kašike šećera.

Dodati orahe, cimet, suvo grožđe, promešati i sipati u kalup prečnika 24 cm u koji je poređan keks.

U 0,5 l vode skuvati C puding sa 6 kašika šećera.

U vruće dodati margarin, C kokos. izmešati dok se ne istopi margarin i sipati preko keksa koji je poređan preko fila od jabuka.

Ohladiti tortu i premazati umućenim C šlagom sa kiselom vodom.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept