burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30 parčića

Posna kapri torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30 parčića

Sastojci

300 mlevenog keksa

6 kašika biljnog mleka

650 g šećera

4 C pudinga vanila

500 g jagoda

2 C vanilin šećera

2 C želatina

250 g margarina

2 kesice C šlaga

Posna kapri torta

Koraci pripreme

Rastvoriti 2 kašike biljnog mleka u 400 ml vode, 150 g šećera pomešati sa mlevenim keksom i na tacni napraviti koru.

U 800 ml vode rastvoriti biljnog mleka i staviti da se kuva. Puding rastvoriti u 200 ml vode, dodati 250 g šećera i umešati u provrelo mleko. Kuvati par minuta i ostaviti da se ohladi.

Dodati C vanilin šećer. Kada se potpuno ohladi pomešati sa razmućenim margarinom.

U šerpu staviti jagode i 250 g šećera, na tihoj vatri kuvati oko 30 minuta.

Kada se jagode zgusnu sipati C želatin pripremljen po uputstvu sa kesice.

Sačekati da se jagode ohlade i postanu želatinasta masa.

Na koru od mlevenog keksa prvo naneti žuti fil, pa onda fil od jagoda.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice sa vodom pa zatim naneti na tortu.

Naši proizvodi

Posna kapri torta

Koraci pripreme

Rastvoriti 2 kašike biljnog mleka u 400 ml vode, 150 g šećera pomešati sa mlevenim keksom i na tacni napraviti koru.

U 800 ml vode rastvoriti biljnog mleka i staviti da se kuva. Puding rastvoriti u 200 ml vode, dodati 250 g šećera i umešati u provrelo mleko. Kuvati par minuta i ostaviti da se ohladi.

Dodati C vanilin šećer. Kada se potpuno ohladi pomešati sa razmućenim margarinom.

U šerpu staviti jagode i 250 g šećera, na tihoj vatri kuvati oko 30 minuta.

Kada se jagode zgusnu sipati C želatin pripremljen po uputstvu sa kesice.

Sačekati da se jagode ohlade i postanu želatinasta masa.

Na koru od mlevenog keksa prvo naneti žuti fil, pa onda fil od jagoda.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice sa vodom pa zatim naneti na tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept