0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
2 kašike ulja
1 kesica C praška za pecivo
600 ml mleka
2 kesice C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
100 g čokolade
150 g margarina
400 ml mleka
1 kesica C pudinga od vanile
4 kašika šećera
100 g bele čokolade
100 g margarina
malo C šlaga
15-16 komada krem bananica
4 banane
1 veće pakovanje piškota
čokoladne perlice i ukrasi po želji
Kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom. Zatim dodati redom sve preostale sastojke za koru. Dobro sve ujednačiti, pa presuti u podmazan kalup za pečenje prečnika 26 cm.
Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru sasvim ohladi, pa poprečno podeliti na tri okrugle kore.
Čokoladni fil:
Deo mleka odvojiti, pa u njemu razmutiti čokoladni puding. Preostalu količinu mleka za čokoladni fil staviti da provri zajedno sa šećerom.
Skuvati puding na uobičajen način. U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se sasvim ne otopi. Ostaviti da se sasvim ohladi, a onda umutiti sa margarinom.
Beli fil:
Puding od vanile skuvati na uobičajen način u mleku sa šećerom. U vruće dodati belu čokoladu i mešati sve vreme dok se sasvim ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti penasto sa margarinom.
Finalni postupak:
Staviti prvu koru i premazati je polovinom vanila fila. Preko njih poređati 7-8 komada krem bananica u krug. Preko staviti drugu koru.
Premazati je polovinom čokoladnog fila, pa preko staviti banane isečene uzduž na polovine i prethodno poprskane limunovim sokom da ne bi potamnele.
Preklopiti trećom korom, pa nju premazati preostalim vanila filom i poređati preostale krem bananice u krug.
Celu tortu premazati šlagom sa svih strana, a po površini ukrasiti preostalim čokoladnim filom. Piškote ređati u krug i prislanjati uz ivice same torte.
Dodatno tortu ukrasiti čokoladnim perlicama, rolerima, preostalim šlagom ili po želji.
Za efektniji izgled, dekoraciju upotpuniti ukrasnom trakom ili mašnicom.
Kore:
Penasto umutiti jaja sa šećerom. Zatim dodati redom sve preostale sastojke za koru. Dobro sve ujednačiti, pa presuti u podmazan kalup za pečenje prečnika 26 cm.
Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru sasvim ohladi, pa poprečno podeliti na tri okrugle kore.
Čokoladni fil:
Deo mleka odvojiti, pa u njemu razmutiti čokoladni puding. Preostalu količinu mleka za čokoladni fil staviti da provri zajedno sa šećerom.
Skuvati puding na uobičajen način. U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se sasvim ne otopi. Ostaviti da se sasvim ohladi, a onda umutiti sa margarinom.
Beli fil:
Puding od vanile skuvati na uobičajen način u mleku sa šećerom. U vruće dodati belu čokoladu i mešati sve vreme dok se sasvim ne otopi. Ostaviti da se ohladi, pa umutiti penasto sa margarinom.
Finalni postupak:
Staviti prvu koru i premazati je polovinom vanila fila. Preko njih poređati 7-8 komada krem bananica u krug. Preko staviti drugu koru.
Premazati je polovinom čokoladnog fila, pa preko staviti banane isečene uzduž na polovine i prethodno poprskane limunovim sokom da ne bi potamnele.
Preklopiti trećom korom, pa nju premazati preostalim vanila filom i poređati preostale krem bananice u krug.
Celu tortu premazati šlagom sa svih strana, a po površini ukrasiti preostalim čokoladnim filom. Piškote ređati u krug i prislanjati uz ivice same torte.
Dodatno tortu ukrasiti čokoladnim perlicama, rolerima, preostalim šlagom ili po želji.
Za efektniji izgled, dekoraciju upotpuniti ukrasnom trakom ili mašnicom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.